Как лесно да проверим дали храните са качествени?

3805
Как лесно да проверим дали храните са качествени?
Снимка: Gettyimages.com

Всички знаем, че е важно да консумираме качествени храни, които да доставят необходимите вещества на организма ни, за да сме здрави. За съжаление по магазините се продават много продукти със съмнително съдържание, които определено не носят никаква полза на тялото ни. Днес ще ви покажем няколко лесни начина как да разберете дали храните са с добро качество.

Пилешко месо

Най-вкусните гъби в света

Има широк избор от гъби, които можете да намерите в гората или дори в местния супермаркет. Гъбата е много вкусна  и полезна храна,...

Обърнете внимание на белите ивици и дебел слой от мазнина върху пилешките гърди. Това означава, че производителите са инжектирали хормони за растеж и пилетата много бързо са надали тегло. Такова месо не е добро за вашето здраве. Цветът също е много важен - ако е жълтеникав, месото не е прясно. Трябва да е розово и да не е твърде меко.

Извара

Капнете йод върху изварата, за да проверите дали съдържа нишесте. Ако е така, петното ще стане тъмно синьо, а ако не - ще остане жълто или кафяво. Друг вариант е да оставите изварата за по-дълго време на стайна температура. Ако има растителни мазнини вътре, ще пожълтее. След този тест качествената извара може да има по-кисел вкус, но няма да промени цвета си.

Цялата статия четете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com