X
 
 

Какво представлява хомеопатията?

2481 2
Какво представлява хомеопатията?
Снимка: Thinkstock/Guliver
Какво представлява хомеопатията?

Мненията са разделени, едни я отричат, други ѝ се доверяват сляпо. Тя е систематичен метод, който мощно стимулира жизнените сили на тялото и организма, и по този начин им помага да се преборят с дадено заболяване. Хомеопатията се основава на няколко прости, но в същото време важни, принципа на природата, които са в пълна противоположност с общоприетите схващания.

Думата хомеопатия е от гръцки произход, и буквално означава, лечение с нещо, което при здрав човек, би предизвикало същите симптоми, които изпитва болният от дадено заболяване. С други думи, това е принципът на подобието.

Масово у нас: Хора стават жертва на мними лечители и хомеопати

Все повече хора стават жертва на мними лечители и хомеопати без лекарска диплома. За това алармират пациентски организации. За да спрат...

Грешно е, хомеопатията да се сравнява с фитотерапията или други подобни методи на лечение, тъй като тя стои на здрава научна основа, а принципът на лечението е, правилно подбиране на подходящи хомеопатични продукти, които стимулират естествени оздравителни процеси в организма, и по този начин той сам се преборва със заболяването. Хомеопатичните лекарства съдържат силно разредено вещество, което причинява симптомите на дадена болест.

Основателят на хомеопатията е Самюел Ханеман. В продължение на двадесет години, той разучава и развива своята алтернативна медицина и стига до няколко важни извода:

1. Лечението трябва да се осъществява в съответствие със съществуващи природни закони.

2. Никой не може да лекува, извън границите на тези закони.

Хомеопатичните препарати могат да се използват за профилактика през цялата година

Хомеопатичните препарати могат да ни бъдат полезни при различни заболявания не само през лятото, но и през цялата година. Това каза за ...

3. Болести не съществуват – има само болни индивиди.

4. Всяка болест е динамична, което означава, че за да лекува, едно лекарство трябва да е в динамично състояние.

5. На болния трябва да се дава само едно лекарство, на всеки етап от неговото заболяване. За да се излекува напълно, трябва да бъде открито точното лекарство. В противен случай, може да се постигне само временно облекчени на състоянието му.

Според основателят на хомеопатията, най-висшето и единствено призвание на даден лекар, е да възстанови доброто състояние на здравето на болния, и именно това се нарича лекуване. Според него, всяко лекарство трябва да лекува всички симптоми на дадено заболяване, които същото това лекарство, би предизвикало, ако се приема от напълно здрав човек.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    В САЩ е задължително на кутията да се изписва че не лемуват
  • digu 1 digu преди 1 седмица Профил на трол?
    Булшит е това, фалшива новина. н. Никаква научна основа няма зад хомеопатията, камо ли пък "здрава".