X
 
 

Какво причинява смяната на времето?

2609 0
photo of Какво причинява смяната на времето?
Снимка: iStock/Guliver
Смяната на часовото време и резките промени във времето безспорно се отразяват върху здравето и работоспособността на хората. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян психологът Веселина Пичурова. В съвременния живот на българина е страшно забързан и голяма част от хората работят на две-три места, за да могат да плащат разходите си и една такава промяна във времето страшно много стресира организма и натоварва и психиката на хората, отбеляза Пичурова.

По думите й, това е причина за намаляване на работоспособността, стресът и безсънието се увеличават все повече. Времето за сън вече е недостатъчно, хората се будят по-напрегнати. Психологът уточни, че смяната на часовото време влияе на хората с хронични заболявания и най-вече на тези с повишено кръвно налягане и сърдечни заболявания. Пичурова отбеляза, че умората сред хората вече е хронична, а не се наблюдава само т. нар. пролетна умора.

Евродепутатите одобриха спиране на смяната на времето

Държавите от ЕС, които ще решат да запазят лятното си часово време, трябва да сменят часовниците си за последен път в последната неделя...

„Тя е налице през всичките сезони, тъй като липсата на време за почивка допринася тази умора да се усеща през всички сезони от годината“, посочи, Пичурова. За да се преодолеят неразположенията в началото на пролетта и неудобствата, свързани с промяната на часовото време, тя препоръчва да се отделя време за разходки сред природата, да се приема повече вода, да има активно движение, да се обърне внимание на здравословното хранене и да има повече положителни емоции.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...