Какво трябва да знаете преди да използвате Тантум Верде

7853
Какво трябва да знаете преди да използвате Тантум Верде
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Един от доказано ефективните продукти на италианската  фармацевтична компания ANGELINI FRANCESCO е тантум верде. При различни възпаления, болки в гърлото или други инфекции в устната кухина пациентите могат да разчитат на бързо облекчаване на неразположенията. Приложението на лекарствения препарат обхваща широк спектър от заболявания на ларинкса и гърлото. А това го нарежда сред универсалните средства, с които се облекчават оплакванията. Кога се използва Тантум верде и под каква форма можете да откриете медикамента в аптечната мрежа ще ви разкажем в днешната публикация.

Основна информация за потребителя

Сигурно сте изпробвали какви ли не домашни средства за намаляване болките в гърлото. Особено неприятни са възпаленията с пробждаща болезненост, която затруднява дори приема на вода. Облекчаване на симптомите изисква прилагане на локално лечение на възпалението, което да успокои ларинкса. Сред методите за облекчаване на възникнали такива заболявания се нареждат:

- Прием на топли напитки;

- Приемане на билкови отвари с мед;

- Гаргара с вода и сол;

- Инхалации с физиологичен разтвор;

- Компреси с извара, с които се увива шията и други.

При сериозни възпаление обаче изредените способи могат само да бъдат придружаващи общото лечение, тъй като самостоятелно използвани те едва ли ще могат да ви гарантират ефективно облекчаване на симптомите. В случая много добра клинична картина показват прилагането на Тантум Верде, тъй като лекарството съдържа активното вещество бензидаминов хидрохлорид, който има благоприятно въздействие върху възпалителните процеси. Освен това успокоява е намалява болезненото усещане, което пациента изпитва при дишане или прием на течности и храна.

Продукта е предназначен за локално третиране на заболявания, които са свързани с болно гърло. Предлага се без рецепта, но това не означава, че безконтролно следва да бъде използван като средство за лечение на възпаления на ларинкса. Що се отнася до дозировката е необходимо да се запознаете с всички онези обстоятелства, които са изложени в листовката. Така ще намалите риска от нежелани реакции или предозиране.

Видове Тантум Верде

За да може пациента да постигне бързо облекчение на болките в гърлото и да стопира разпространението на възпалителните процеси от компанията за производство и търговия с лекарствени продукти ANGELINI FRANCESCO представят два варианта, които са лесни за приложение. Сред най-широко използваните от пациентите е Тантум Верде спрей. Продукта е с изключително благоприятно действие върху възпаленията и инфекциите в гърлото. Посредством удължената дюза много лесно се достига до болезнената зона и директно се впръсква върху болезненото място. Според състоянието на пациента и неговата възраст  се препоръчват съответно за деца до 12 години до 4 впръсквания дневно и за възрастни до 6 третирания.

Въпреки, че са редки случаите на поява на странични реакции не е препоръчително да увеличавате указаната в листовката доза, тъй като има риск от възможни прояви на:

- Световъртеж;

- Повръщане;

- Смущения в съня;

- Безпокойство;

- Липса на фокус и премрежване на очите и други.

Освен под формата на спрей продукта се предлага и като таблетки за смучене. Те са с приятен вкус и бавното освобождаване на активната съставка подпомага успокояването на възпалението. Продукта не съдържа захар, което го прави подходящ за използване и от лица с диабет. Дозировката също не бива да бъде превишавана, а освен това е важно да бъдат спазвани и препоръките за съхранение на лекарствения продукт.

Ефективност

Отличните лечебни свойства на Тантум Верде спрей и таблетки за смучене се дължат на основната активна съставка бензидаминов хидрохлорид, посочват от Университетски блог – MFUB.EDU. Помощни вещества, които подпомагат по-ефективното усвояване и успокояване на симптомите са:

- Аспартам (Е 951);

- Изомалт (Е 953);

- Лимонена киселина монохидрат;

- Овкусители - вкус на лимон, мента;

- Хинолиново жълто (Е104);

- Индиготин (Е132).

Продукта притежава разрешително за използване и е утвърдено от Изпълнителната агенция по лекарствата. Препоръчва се преди употреба да се направи консултация с лекар или фармацевт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com