Канелата – вредна или полезна? Любопитни факти за нея и ролята й в SugaNorm

15763
Канелата – вредна или полезна? Любопитни факти за нея и ролята й в SugaNorm
Снимка: iStock/Guliver

Канелата е използвана още от древни времена като ценна и скъпа подправка. В Древен Рим, тя е била дори по-скъпа от златото и среброто. Римският император Нерон, който убива съпругата си в резултат на нелеп инцидент, заповядва да горят канела на погребението ѝ. Не просто няколко грама – а количество, което може да бъде използвано в продължение на цяла година. Холандия и Португалия започват война през 17-ти век поради спорове, свързани с принадлежността на територията на о-в Цейлон (Шри Ланка) Там, където има огромни залежи на канела. В днешно време канелата става повод милиони хора по света да участват в т.нар канелено предизвикателство, или Cinammon Challenge). Разбира се, всяко нещо може да бъде летално, ако се прекали с количеството.

Но канелата остава полезен източник на хранителни вещества, витамини и минерали, ако не се злоупотребява в нея. Заради това тя е включена и в състава на био-капсулите за успокояване на апетита SugaNorm. Техният състав, включващ и екстракт от бяла черница, цели да балансира нивата на кръвната захар (глюкоза) в телата ни. То може да е особено полезен натурален начин за справяне с високите ѝ нива. Желаете ли да научите повече любопитни факти за канелата, както и за SugaNorm? Тогава Ви препоръчваме да останете с нас до края на тази статия.

5 Любопитни Факта за Канелата

Ненапразно канелата е предизвикала войни и размирици. Хората отдавна знаят, колко важна и полезна е тя. Макар и днешно време да се среща във всеки супермаркет и да се е превърнала в онези ежедневни неща, на които не обръщаме много внимание. Тя може да бъде изключително полезна в умерени количества. Не е препоръчително да се приема директно, поради възможността човек да се задави. Попадането ѝ в белите дробове или дихателните пътища може да предизвика възпаления и да доведе дори до прием в болница.

Консултирайте се с канеленото предизвикателство в социалните мрежи, колкото и забавно да ни се струва.

1. Канелата е богата на антиоксиданти. Те предпазват тялото ни от оксидативен стрес и се борят срещу токсините и свободните радикали. Те могат да предизвикат увреждания на клетъчно ниво. Канелата съдържа полифенол, който е силен антиоксидант и изключително важен за тялото ни.

Също така, те могат да предотвратят риска от многобройни заболявания.

2. Цинамалдехидът е активното вещество в канелата, предпазва от бактерии и инфекции. Може да спомогне срещу лошия дъх и кариесите. Както гласят небезизвестната книга и филм, ще бъдем „С дъх на канела“!

3. Канелата може да има превантивно действие срещу заболяванията, свързани със кръвоносната система. Може и да спомогне за хармоничните нива на кръвното налягане и холестерола.

4. Подправката с приятен вкус може и да допринесе за балансирането на нивата на инсулин и кръвната захар. Те са изключително важни за цялостното функциониране на организма, особено при хора, които имат проблеми с това. Заради тези свойства на канелата, тя е използвана и от производителите на био-козметичното средство SugaNorm. Повече за него може да намерите в следващия параграф.

Какво Са Филмираните Капсули за Хармонично Кръвно Налягане ШугаНорм?

SugaNorm представлява био-козметично средство за повлияване на дневния тонус при хора с нестабилна кръвна захар. Натуралният им състав включва органични екстракти от канела и бяла черница. И двете благоприятстват разтварянето на глюкозата в кръвта и са богати на антиоксиданти. Техен производител е руската компания „Сашера Мед“ ООД («Sashera-Med» Ltd.). Тя е популярна с богатия си каталог от био-козметични средства, които се радват на положителни клиентски мнения и отзиви в Интернет. Био-капсулите за по-добър контрол на нивата на кръвното налягане ШугаНорм не остават по-назад. Те натрупват все повече позитивни коментари в онлайн форуми, като „БГ Мама“.

Ето кратко обобщение на мненията им за био-козметичните капсули за хармонично кръвно налягане SugaNorm:

- Натурална Формула с Органичен Произход;

- Благоприятства Дневния Тонус и Баланса на Кръвното Налягане в Тялото;

- Бърз, Лесен и Удобен Начин на Прием;

- Експедитивна Процедура по Поръчка и Доставка през Официалния Уебсайт;

- Без Сигнали за Неприятни Странични Ефекти;

NB! Липсата на данни за неприятни странични ефекти и противопоказания не означава, че такива не могат да възникнат. Заради това потребителите следва да се придържат към инструкциите за употреба, включени в опаковката на продукта. Не бива да се превишава препоръчителния дневен прием.

Според официалният уебсайт на средството с екстракт от канела Suga Norm, то трябва да се приема по веднъж на ден с чаша вода. Приемът трябва да бъде в продължение на 1 (един) последователен месец.

Поръчката през официалната уеб-страница на продукта става за няколко секунди. Потребителите трябва да попълнят полетата за поръчка с имена и актуален телефон за контакт. В най-кратък срок ще получат обаждане от официален дистрибутор на био-козметичното средство в България. Така ще могат да уточнят подробностите около доставката. Методът на плащане обикновено е чрез наложен платеж.

Живейте в Хармония Със Себе Си!

Макар и сладките изкушения да са навсякъде, не е препоръчително да прекаляваме с техния прием. Трябва да полагаме нужната грижа за себе си и да се чувстваме балансирано и хармонично. Спортувайте, вземете си от любимия плод и бъдете здрави!

Накратко: SugaNorm са натурални капсули с богат подбор от органични съставки във формулата си. Те се радват на популярност в онлайн форуми, като „БГ Мама“ («BG-Mamma»). Работят по-добре от други алтернативи на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com