Лечение на главоболие с билки

22184
Лечение на главоболие с билки
Снимка: iStock/Guliver

Факт е, че всяка билкова настойка помага да се борим не само с болка, но и с придружаващите я фактори. Например, измъчвате се от възпаление на синусите или остеохондроза на шийните прешлени или вътречерепно и вътреочно налягане, в резултат на това неприятни спазматични атаки в определени части на главата. Природните лекарства се основават на принципа на успокояващо, отпускащо действие. Чрез облекчаване на спазмите болката се намалява. Единственото нещо, с което трябва да се примирите, е, че лечебните растения не действат моментално, ефектът се постига за около две седмици.

Чай от лайка

Лайката помага при пулсираща болка в темпоралната част на главата. По правило такива болезнени усещания възникват от преяждане или са свързани с лош отток на жлъчка.

За да приготвите запарка от лайка, трябва да вземете една чаена лъжичка цветове на 200 милилитра вода. Залейте билката с вряща вода в съд с подходящ размер. Покрийте с капак за 10-15 минути. Пийте инфузията топла. Можете да добавите половин чаена лъжичка мед.

Чай от пелин

Пелинът е отличен при главоболие и болки в стомаха. Трябва да го приготвите в термос. Залейте една чаена лъжичка от смачканата смес с вряща вода - 500 мл. След един час можете да използвате 50 ml три пъти дневно половин час преди хранене. Въпреки факта, че пелинът е горчива билка, опитайте се да избягвате използването му с мед.

Плодовете, които предизвикват главоболие и мигрена

Безспорно пресните плодове са не само вкусни, но и изключително полезни. Но хората, страдащи от мигрена, трябва да бъдат особено предпа...

Чай от риган

Отлично лекарство за спазматично главоболие. Риганът има отлични отпускащи свойства и е добро лекарство за тези с чувствителни съдове.

Билковата отвара се приготвя по същия начин като лайката. Чаена лъжичка билка се залива с 250 мл вряща вода. Покрива се с капак. Лечебният чай се приготвя само за 10 минути. Пийте го два пъти на ден по половин чаша.

Мента

Чаят от мента ще помогне при много заболявания. Билката действа едновременно като спазмолитик и като антивирусно средство. Запарката се приготвя по следния начин: изсипете литър вода в емайлиран съд, когато заври, добавете 1 супена лъжица мента. Отстранете от огъня. Покрийте и оставете чая да се запари за 10 минути. Охладете запарката. Пийте топла, по половин чаша всяка, можете да добавите мед, лимон на вкус.

Невропсихолог съветва: Ходете повече пеша, за да избегнете последствията от онлайн комуникацията

Главоболието, раздразнителността и неврозите могат да бъдат страничен ефект от продължителната онлайн комуникация и видеоконферентните ...

От листата на розмарина

Ако причината за главоболието ви е преумора или нервен срив, розмаринът ще ви помогне. Запарката се приготвя от две чаени лъжички билки и 200 мл вряща вода. Изсипете, покрийте и оставете за 30-40 минути. Прецедете готовата инфузия и разделете на 5-6 приема. Между другото, запарка от мента и розмарин е чудесна за махмурлук. Залейте супена лъжица мента и същото количество розмарин с 400 мл вряща вода. След настояване 30 минути под капак, пийте като чай.

Липов чай

Отлично средство за лечение на главоболие, причинено от настинки, пренапрежение, безсъние, хормонални смущения. Достатъчно е да смесите 1 с.л. от сместа и 25 мл вряща вода. Можете да го консумирате след 20 минути.

Лечението на главоболие с билки, пиенето на билкови чайове може да бъде много ефективно и ще даде добри резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com