Лекар каза кой цвят най-бързо сваля кръвното

5841
Лекар каза кой цвят най-бързо сваля кръвното
Снимка: iStock/Guliver

Цветовете имат лечебна сила. При хромотерапията се използва въздействието им върху психическото състояние и върху самочувствието на човек. Още от най-дълбока древност е известно, че различните багри са способни да въздействат върху здравословното и емоционалното състояние на хората.

Проучвания, направени през последните години, показват, че цветовете оказват благоприятно въздействие при неврологични проблеми, безсъние, аутизъм, депресия и много други заболявания.

Не правете това, докато си мерите кръвното, защото ще го накарате да скочи

Oт кръcтocвaнeтo нa крaкaтa дo гoвoрeнeтo пo тeлeфoнa - ceдeм ca нaй-чecтo cрeщaнитe грeшки при измeрвaнe нa кръвнoтo нaлягaнe, зaрaди ...

Багрите, които ни заобикалят всекидневно, влияят на нашето настроение и енергия. Те могат да бъдат използвани за повишаване на мотивацията, концентрацията, за успокояване и за релакс. Хромотерапията се използва в много съвременни СПА центрове. Тя се прилага под формата на цветен душ. Така имате възможност буквално да се къпете в цветове в специална душ кабина. Есента вече е тук и ни радва със своите красиви багри. Дори само една разходка в парка и съзерцанието на жълто-червените листа може да се окаже целебна за нашата психика.

Жълтият цвят подобрява нашето настроение и помага да сме фокусирани. Чудесно е да се обградите с него под формата на прибори, дрехи, интериор, че дори и със слънчеви очила със стъкла с жълт оттенък. Смята се, че жълтият цвят подобрява храносмилането и метаболизма. Не забравяйте да включите в диетата си и жълти храни, като лимони, тиквички, чушки, ананас, ябълки, круши. Изследванията показват, че жълтото подпомага творческата дейност, стимулира мисловния процес и подобрява паметта. Помага и при депресия. Оранжевото пък зарежда с енергия, също подобрява паметта и прави ума ни по-гъвкав. Яркочервеният цвят пък ускорява пулса и кръвообращението и повишава адреналина. Затова този не бива да се носи от хипертониците и хората с високо кръвно налягане. Препоръчва се сутрин да се обградим с червени предмети, защото този цвят повишава тонуса и благоприятства за доброто настроение.

Ако сме напрегнати и изнервени, трябва да заложим на зеленото, защото то намалява напрежението. Специалистите, изследващи цветовете, са доказали, че тъмносиният цвят има уникална способност да понижава кръвното налягане. Той е сред най-ползваните за лечение, защото оказва и положително влияние върху гръбначния стълб и благодарение на неговия обезболяващ ефект се прилага при лечението на мигрена , удари и възпаления.

Различните багри могат да помогнат да се сдобием с по-стройна фигура. Има цветове, за които се смята, че намаляват апетита, отвличат вниманието ни от сладките изкушения и действат мотивиращо. Така например синият цвят потиска апетита. От всички цветове в спектъра, терапията със син цвят е силно потискаща глада. Синьото определено е един от най-добрите цветове за отслабване. Може да сервирате менюто си и в сини чинии, да ползвате прибори в този цвят. Хапвайте и сини боровинки. Те не само са вкусни и полезни, но могат да окажат влияние върху апетита ви заради интензивния си цвят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

По колко дробчета може да ядете без вреда за здравето

Какво се случва с тялото, ако пиете вода с мента всеки ден

Лекар: Този зеленчук предпазва от кръвни съсиреци

Мед и канела - как тази комбинация влияе на тялото

Турски учени: Яжте киселото мляко така, за да е полезно за холестерола

Закуската, която чисти тялото от токсини и помага да отслабнете с 5 кг за месец

Внимавайте с храната, ако приемате тези лекарства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com