Лекар: Тези сладки плодове смъкват кръвната захар

44465
Лекар: Тези сладки плодове смъкват кръвната захар
Снимка: iStock

Здравословното хранене е от съществено значение за поддържането на стабилни нива на кръвната захар. За хората с диабет или кръвна захар, която има тенденцията да се покачва, изборът на правилните плодове може да бъде от голяма полза. Някои плодове са известни със своята способност да смъкват нивата на кръвната захар и да помагат за поддържането на здравословни стойности.

1. Авокадо: Авокадото е богато на мононенаситени мазнини и фибри, които помагат да се стабилизират нивата на кръвната захар. То също така съдържа ниски нива на въглехидрати и гликемичен индекс, което го прави идеална добавка към диабетичния рацион.

2. Ягоди: Ягодите са богати на фибри и антоцианини, които помагат да се контролира кръвната захар. Те също така са ниско въглехидратни плодове, което ги прави добър избор за диабетиците.

3. Боровинки: Боровинките също са отличен източник на фибри и антоцианини. Те имат нисък гликемичен индекс и могат да помогнат за контролиране на нивата на кръвната захар.

4. Череши: Черешите са сладък и вкусен плод, който също може да помогне при контрола на кръвната захар. Те са богати на фибри и имат нисък гликемичен индекс.

Лекар: Тези напитки намаляват кръвната захар за часове

5. Лимони: Лимоните съдържат високи нива на витамин C и фибри. Изследванията показват, че консумацията на лимони може да помогне за намаляване на нивата на кръвната захар и за подобряване на инсулиновата чувствителност.

6. Ананас: Ананасът е плод, богат на бромелаин, ензим, който помага за разграждането на въглехидратите и регулирането на кръвната захар. Той също така съдържа фибри и витамин C, които са полезни за хората с диабет.

Включването на тези плодове в здравословния рацион може да помогне за контролиране на кръвната захар. Въпреки това, винаги е важно да се консултирате с вашия лекар или диетолог, преди да включите нови храни в диабетичния си режим.

Запомнете, че порционирането и балансирането на въглехидратите също са от съществено значение за управлението на кръвната захар. Консумирането на плодове трябва да бъде част от цялостния ви диабетичен рацион и да се прави с мярка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com