X
 
 

Лекарствата за настинка и кашлица са вредни за малки деца, сочи изследване

3271 0
photo of Лекарствата за настинка и кашлица са вредни за малки деца, сочи изследване
Снимка: Pixabay
Ново проучване, публикувано в BMJ показва, че няма достатъчно доказателства, че лекарствата с антихистамини помагат при запушен нос, а когато пациентът е млад, това може да бъде вредно. The New York Times пише, че лекарствата против кашлица всъщност не помагат на децата да кашлят по-малко.

От ConsumerAffairs посочват, че такива лекарства могат да доведат до безсъние, сънливост, главоболие и раздразнен стомах при възрастните, а при децата, освен посочените ефекти, са възможни и хипертония и гърчове.

Можем ли да пием лекарства с изтекъл срок на годност?

Големият въпрос тук е – медикаментите притежават ли срок на годност? Представете си следната ситуация. След цял ден по задачи се ...

Педиатрите препоръчват напълно да се избягват антихистаминови лекарства преди шестата година, а от 6 до 12 да се използват с голямо внимание.

При кашлица и симптоми на настинка се препоръчва използването на парацетамол или ибупрофен в случай на температура и болки, както и инхалации и промиване на носа с физиологичен разтвор. Изключително важно е да се хидратира тялото с прием на течност.

В Америка са предприети конкретни стъпки за забрана на родителите да дават споменатите лекарства на децата, защото те предизвикват халюцинации, аритмия на сърцето, подтискане на съзнанието и други.

Times препоръчва на родителите да се опитат да разпознаят дали става дума за симптоми на обикновена настинка или тялото сигнализира, че става въпрос за нещо сериозно. За второто сигнализират утежненото дишане и висока температура, което са част от симптомите на грипа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители