Напитката, която топи мазнините по време на сън - само след 1 седмица ще видите резултата

23157
Напитката, която топи мазнините по време на сън - само след 1 седмица ще видите резултата
Снимка: Healthline

Физическата активност и правилното хранене са най-важните неща за бързо отслабване и постигане на стройно тяло без излишни мазнини. Но ако искате да стегнете стомаха си възможно най-бързо, трябва да разчитате на собствените си вътрешни механизми за премахване на излишните мазнини. С помощта на една напитка те могат да се активират за по-малко от 24 часа. В основата на тази напитка е канелата. Тя балансира храносмилателнат система, ускорява метаболизма и драстично намалява подуването, а резултатите ще бъдат видими след седмица, съобщава изданието The Health Site. 

Първо кипнете водата, когато заври, добавете канелата и разбъркайте добре, след това оставете да изстине, след което добавете меда. Изпийте половината преди лягане, а другата половина, когато се събудите.

Отслабване без диета: Лекар разкри как да отслабнете с 5 кг до Нова година

Ползи от канелата

Kанелата може да помогне за повишаване на нивата на инсулин, хормонът, отговорен за регулирането на нивата на кръвната захар, което е полезно за хора с преддиабет и диабет тип 2.

Благодарение на тази съставка захарта в кръвта прониква в по-лесно в клетките, като по този начин намалява нивата на кръвната глюкоза. В допълнение, той може също да инхибира някои храносмилателни ензими, забавяйки разграждането на въглехидратите в храносмилателния тракт.

Освен това, антиоксидантната и противовъзпалителната активност на канелата засяга правилното функциониране на панкреаса, органът, отговорен за производството на инсулин.

Канелата има термогенни и метаболитни ефекти, увеличава разхода на енергия и окисляването на мазнините и следователно има защитен ефект срещу затлъстяването, насърчавайки загубата на тегло. Механизмите, чрез които това се случва, изглежда включват активирането на протеини, участващи в мобилизирането на мастната тъкан, която се използва от тялото за производство на енергия.

Освен това, като подобрява чувствителността на тъканите към действието на инсулина, тази подправка намалява натрупването на мазнини в тялото. В допълнение, тя е богата на фибри, което помага за увеличаване на чувството за ситост, като по този начин намалява глада и насърчава загубата на тегло.

Друго предимство на канелата е, че съдържа фитохимикали, които повишават способността на мозъка да използва глюкоза. Освен това има антиоксидантни свойства, които предотвратяват увреждането на клетките от свободните радикали, като по този начин намалява оксидативния стрес и подобрява способността за запомняне. Тази ароматна подправка осигурява защита срещу болестта на Алцхаймер, деменция и болестта на Паркинсон.

Канеления малдехид и канелената киселина в нейния състав са кардиопротективни поради противовъзпалителните си свойства и способността да произвеждат азотен оксид, съединение, което кара артериите да се отпуснат и улеснява притока на кръв. В допълнение, те също помагат за инхибиране на калциевите канали, които заедно с азотния оксид помагат за поддържане на ниско кръвно налягане.

Мазнините ще изчезнат веднага: 3 тайни, с които бързо да отслабнете в долната част на корема

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com