Настъпи часът на истината - Тези 10 и ПОВЕЧЕ побеждават кръвното

6081
Настъпи часът на истината - Тези 10 и ПОВЕЧЕ побеждават кръвното

Близкото до високата граница кръвно налягане не във всеки случай прави видими симптомите си. И в повечето случаи си нямаме ни най-малка идея, че си имаме вземане-даване с него. Сред нас има хора, които усещат силна реакция към високите му нива и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че преобладаващата част могат да не осъзнаят години наред, че страдат от него. Медицинските лица обикновено ни предписват да го държим под око внимателно, но в действителността по принцип не се получава по този начин - в случай, че се чувстваш във форма, не не може да ти дойде на ума, че може да се окажеш с проблем със телесното здраве. 

Да страдаш от високо кръвно обаче в никакъв случай не е нещо чак толкова страшно.Повечето причини за развиване на хипертония идват от ситуации, които всеки изпитва във всекидневието. Неблагоприятните фактори са по-високо тегло, понижена физическа активност, вредна за здравето диета, кутия и отгоре цигари на ден, ежедневни прекалявания с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, струпване на хронични болести и в някои случаи генетична наследственост. Определено трябва като се надрасне 42 годишна възраст да започнете да се преглеждате значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е ключово да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Ала повечето от хората са от вида, които имат този проблем само в определени случаи. Сред които и да сте обаче е уместно да имате представа кои са скритите трикове, които ще ви асистират да понижите кръвното за кратък период. И то в стаята. Тези малки тайни не са заместител на докторската работа, но могат да са от първа необходимост в най-напечения етап. Важно е впрочем да ги направите част от дневния си режим, понеже те вършат работа при голям брой здравни беди.

 Нейно величество канелата

Канелата ,тази невероятно подправка, е  много приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката изобилства от невероятно полезни за физическото ви състояние лечебни качества. Помага солидно за нервите и доказано има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какво може да направите вкъщи. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Подобна благоуханна смес има ефект веднагически.

• С чесън към добро здраве

В народната традиция, чесънът изобилства от толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е добре познат като един от най-мощните натурални антибиотици. Редуцира високото кръвно, бори се с лошия холестерол. Ако не ви се поглъща под формата на скилидка, по-скоро пробвайте с малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. Обезателно обаче го приемайте суров. 

• Една хитрост

Съществува един важен трик, който е добре да вкарате в употреба. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прилага 5-10 пъти за всяко ухо. Другата популярна важна точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. Точно там е хубаво да проведете разтриване. 

• Да си направим чай от каркаде

Ако съществува билка, която да е естествен съюзник в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е хубавата отвара от каркаде. Това е един от добре проверените природни прийоми за редуциране на вашето кръвно. Впрочем, има още сериозен списък от полезни свойства. Поради начина, по който влияе на психиката, е изключително добър антидепресант. Определено дава енергия на имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Установено е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Една универсална идея

Едва ли е съвпадение това, че когато сме подложени на стрес, ние въздишаме. Затова в началото отпуснете тялото и съзнанието. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да го направите правилно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 4 секунди. А после като издишате, задръжте по този начин за нови четири секунди. И повтаряйте техниката. Дишайте по този начин в рамките на 5 минути, а може и повече. С този прийом се оказва ефект на притока на кръв към по-голямата част тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Компресът винаги е от полза

Тук са популярни два варианта, които да вкарате в употреба. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и може да забележите благоприятен ефект. Другата ефикасна тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Трябва да сте наясно обаче - не трябва водата да е близо до ледената, достатъчно е да бъде хладка. 

• Чай номер две на помощ

Ментовият чай е биле за психиката, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той винаги може да свали кръвното и благодарение на него да преживеете жадуваното облекчение.

• Най-добрият масаж

Ако в непосредствена близост до вас има някой, попитайте го дали може да ви напражи хубав масаж. Важните места са местата на тила. Супер важене е и масажът на раменете, който да финишира надолу към лопатките. 

• Целебна отвара

А ето нещо свръх полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с около две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Консумираме по една чаша от природосъобразния лек при повишено кръвно налягане.

Идеи за здраве

Всичко събрано досега върши голяма работа в напечените ситуации. Но все пак, ако сте си поставили за цел наистина да ликвидирате високото кръвно, да вкарате в употреба този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги вкарате в употреба правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Най-сетне редуцирайте излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще се увенчае с напредък в сражението с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Приятни разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Заделете поне 20-30 минути на ден за тези спортни занимания. 

- Време е за полезни храни. Задължително зеленчуци, плодове, зърнени храни. Сериозно обмислете диетата си, научете кое ви ви прави уязвими и го изрежете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обикновено е пресолена. Гответе си сами повече. 

- Документирано е, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, консумират алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е само бира на ден или 200 мл. 150-200 мл. вино. Ако надвишите тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 5-7 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Всекидневеният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да посвещавате време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Послушайте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са начин на живот, който може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com