Не можем да си позволим да боледуваме – иновативно решение за всички с активен начин на живот

121901
Не можем да си позволим да боледуваме – иновативно решение за всички с активен начин на живот

С настъпване на хладния сезон зачестяват случаите на настинка и грип. През тази зима се очаква активен да бъде вирусът с име „Калифорния“, който атакува организма в рамките на часове и като всеки грип може да донесе редица последствия, ако не се предприемат мерки.

Оплакванията при простудни заболявания като повишена температура, болки в гърлото, хрема, кашлица и др. ни правят неработоспособни и ни пречат да изпълняваме ежедневните си служебни задължения, както и редовните тренировки – в зала или на открито. Затова е важно да изберем лекарство, което бързо ще ни изправи на крака, за да продължим в нормалния си ритъм.

За или против ваксинирането срещу грип

Заболеваемостта от грип всяка година е голяма, тъй като не се ваксинираме. По този начин ние си оставаме девствени по отношение на всич...

„Хюмексгрип е иновативен продукт, който единствен притежава дневна и нощна формула. Дневните таблетки съдържат парацетамол с температуропонижаващо и болкоуспокояващо действие и псевдоефедрин хидрохлорид, който е изключително ценен, защото има силно ободряващо действие, което прави Хюмексгрип много ефективен при хора, които поддържат активен режим на работа и тренировки“ споделя д-р Володя Василев, ОПЛ . „Нощната капсула има капаче от син цвят и се приема непосредствено преди сън.Съставката хлорфенамин малеат която се съдържа в нощната освен че има противо алергичен ефект също така заедно със седативният си ефект осигурява пълноценна почивка през нощта, изключително важна за качественото възстановяване след редовни натоварвания“ допълва още той.

Как да се предпазим от настинка и грип:

- Приемайте повече топли течности като чай и вода.

Едва 2% от българите се ваксинират срещу грип

Едва 2 на сто от българите си поставят противогрипна ваксина. Статистиката беше отчетена от Центъра по заразни и паразитни болести. Зае...

- Мийте често ръцете си, особено на обществени места.

- Включете в хранителния си режим повече храни богати на белтъчини, витамини и миктоелементи.

- Грипът започва с тежки симптоми като висока температура, болки в тялото, упорита кашлица, запушен нос, затова още при първата им поява останете вкъщи.

- Проветрявайте често помещенията.

Тази година не се очакват по-различни щамове на грипа

Днес започва национална информационна кампания за превенция на грипа сред медицинските специалисти в България. Проф. Тодор Кантарджиев,...

- Инфекцията се предава по въздушно-капков път и е силно заразна, затова се изолирайте от останалите членове на семейството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com