Осем ползи за здравето от пастата за зъби, за които може би не знаете

8831
Осем ползи за здравето от пастата за зъби, за които може би не знаете
Снимка: Pixabay

Пастата за зъби е евтин и много полезен продукт, който се намира във всеки дом. Но можете да използвате пастата не само по предназначение, тоест за миене на зъбите. Във всекидневните дейности най-бюджетната паста е отличен помощник. Ето само няколко варианта за това как да я използвате.

1. Срещу възпаление

Малко паста за зъби - изумителен ефект за почистване на какво ли не

Ще се изумите какви неща може да направите с обикновената паста за зъби. Първоначално може да ви сторят налудничави, но просто трябва д...

Ако кожата е проблемна, появява се пъпка, тогава можете да използвате пастата без добавки. Ще изсуши пъпката, ще помогне за зарастване на раната и дори херпесът ще се успокои. Достатъчно е да намажете възпалението и да го оставите за една нощ, така че до сутринта възпалението или да изчезне, или да намалее значително. Процедурата се повтаря три дни подред, за да се постигне максимален ефект. Най-хубавото е, че пастата действа в самото начало на възпалението. Често пастата действа не по-зле от специалните лекарствени съединения, които не винаги са под ръка.

2. Почистване на бижута

Ако имате сребърни бижута и с времето са потъмнели, можете да ги почистите без проблем. Нанесете паста върху материала и избършете бижутата, само не прекалено агресивно. Платът ще почернее, но продуктите ще блестят като нови. За тези цели е важно да вземете евтина паста за зъби, без абразивни частици и други добавки.

3. От последиците от ухапвания

Ухапването от комари създава много проблеми, появява се сърбеж, дискомфорт. Достатъчно е да намажете тази област, за да облекчите сърбежа.

8 грешки в денталната грижа, които вредят на зъбите

Над 2 милиарда души в световен мащаб страдат от развалени зъби. Голяма част от хората правят ежедневни грешки относно грижата за зъбите...

4. Освежител на въздуха

Понякога искате да освежите тоалетната, но под ръка няма подходящ продукт. Потърсете паста за зъби от мента. Пробийте я на няколко места, пестеливо и я хвърлете в казанчето. Водата ще бъде перфектно ароматизирана за дълго време. 

5. Почистване на акрил

Акрилни и не само мивки, душове, вани често са покрити с неприятни жълти петна. Избелващата паста ще ви помогне. Нанесете продукта върху проблемните зони, оставете за 10-15 минути, след това разтрийте с гъба или четка. След това изплакнете ваната или мивката си с вода.

6. Блясък на крановете

8 полезни приложения на пастата за зъби, които малко хора знаят

От световноизвестния интернет портал Bright Side ни разкриват някои от приложенията на пастата за зъби, които малцина от нас са чували,...

Дръжката, кранът, смесителят много бързо губят блясъка си, замърсяват се. Нанесете пастата върху тези зони и избършете внимателно с мека четка, гъба. Крановете ще заблестят като нови. 

7. Огледални повърхности

Оказва се, че пастата може да свърши доста добра работа за почистване на огледални повърхности. Пастата за зъби се нанася върху всяка мека тъкан, огледалото се избърсва, така че пастата да остане на повърхността. След това трябва да избършете старателно.

8. Уплътнения

Гумените уплътнения в хладилниците и фризерите се запушват с мръсотия и е доста трудно да се почистят. В крайна сметка замърсяването прониква в пукнатините. Избършете ги с четка за зъби и паста. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com