Отслабване с череши

4980
Отслабване с череши
Снимка: iStock/Guliver

Черешите са силно препоръчителни при всякакъв вид диета и повечето диетолози препоръчват да се консумират редовно. Консумацията на череши при диети за отслабване обаче е особено препоръчителна. Поради своите антиоксидантни свойства , високото съдържание на фибри и витамини и пълната липса на мазнини , черешите помагат за завършване на диетата и за задоволяване на глада, без да добавят калории.

Консумацията на череши при диети е много подходяща за отслабване. Те имат диуретично действие , действат като леко слабително и помагат за прочистването на тялото от токсини . По този начин те подобряват функционирането на органите и жлезите на тялото, което спомага за отслабване и подобрява цялостното здраве.

Яжте по една купичка с череши всеки ден и ето какво може да стане

Черешите са едни от най-предпочитаните плодове през лятото. Почти не съществува човек, който да не обича да ги похапва. Грехота би било...

Черешите са 70% вода, която помага за хидратирането на тялото. Те също имат голяма антиоксидантна сила, поради високото си съдържание на витамин С и антоцианини, което помага за подобряване на кръвообращението и предотвратява развитието на сърдечно-съдови заболявания. Освен това консумацията на череши при диети предпазва от появата на петна, бръчки и увисване на кожата.

Тяхното високо съдържание на фибри ги кара да задоволят апетита и освен това предотвратява усвояването на мазнини от други източници. Ето защо те са подходящи за комбиниране с постно месо или масла, тъй като те ще запазят своите предимства, като същевременно намалят приема на калории. С други думи това, което комбинирате с черешите, ще ви направи по-малко дебели.

Друго предимство на консумирането на череши при диети е, че този плод помага за регулиране на нивата на пикочна киселина и за премахване на задържаните течности, благодарение на високото си съдържание на калий. По този начин те помагат за отслабване, като намаляват обема на тялото ни.

Както се вижда, консумацията на череши при диети за отслабване е добра поради много причини. Ако обаче искаме да отслабнем, препоръчително е първо да се консултираме с лекар ендокрин и да се снабдим с диета, съобразена с нашите нужди. Трябва да помните, че прекалено бързото отслабване е вредно за вашето здраве. Затова не се доверявайте на общите диети и говорете с професионалист. Тъй като черешите са много богати и имат много полезни свойства, но не правят чудеса.

Кой и кога не бива да яде ЧЕРЕШИ?

Черешите са едни от най-вкусните плодове, които всеки обича да похапва през лятото. Тези червени, сочни и сладки плодчета не само ни за...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com