Перфектни рецепти-чудо за туширане на високото кръвно - опитайте ги веднага

37149
Перфектни рецепти-чудо за туширане на високото кръвно - опитайте ги веднага

Вдигнатото над нормата кръвно налягане не във всеки случай вади на показ симптомите си. И нерядко си нямаме ни най-малка идея, че си имаме вземане-даване с него. Сред нас има хора, които реагират бурно към повишените му стойности и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че преобладаващата част могат да не научат години наред, че страдат от него. Медицинските лица при всеки случай ни убеждават да го държим под око внимателно, но в действителността общо взето не се получава по този начин - в случай, че се чувстваш отлично, не не може да ти дойде на ума, че си развил проблем със физическото здраве. 

Да имаш кръвно обаче в никакъв случай не е нещо, с което да не може да се справите.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки изпитва в начина си на живот. Често срещаните фактори са по-голямо тегло, занулена физическа активност, прекалено калорийна диета, димящи цигари, ежедневни прекалявания с алкохола, нервно напрежение, диабет, струпване на хронични болести и нерядко генетична обусловеност. Няма лошо като се надрасне 45 годишна възраст да започнете да се преглеждате значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е повече от важно да поглъщат предписани  хапчета. Ала повечето от хората са от вида, които имат този проблем не толкова често. Към които и да принадлежите обаче е уместно да имате идея кои са скритите тайни, които ще ви дадат предимство да редуцирате нивото на кръвното за недълго време. И то докато сте у дома. Тези хитрини не решават проблема с докторската работа, но могат да са най-важното, което да направите в най-ранния етап. Важно е впрочем да ги направите част от лайфстайла ви, понеже те вършат работа при безчет здравни беди.

 Ефектът на канелата

Канелата ,тази невероятно подправка, е  прекрасна и приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката включва невероятно полезни за физическото ви състояние лечебни качества. Стяга добре нервите и определено благоприятства кръвното налягане. Ето какъв е номерът. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Подобна благоуханна смес има ефект веднагически.

• Вечният антибиотик

В домашната аптека, чесънът изобилства от толкова много преимущества, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е приет като един от най-класическите натурални антибиотици. Сваля високото кръвно, бори се с лошия холестерол. Ако не ви се поглъща като скилидка, може да заложите на малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. При всеки случай обаче го приемайте суров. 

• Интересен трик

Съществува един ключов трик, който е добре да изпробвате. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това нещо се прави 8-10 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. При нужда и там бихте могли да проведете разтриване. 

• Този чай е задължителен

Ако съществува билка, която да е тотален помощник в битката против високото кръвно налягане, това непременно е хубавата отвара от каркаде. Това е един от могъщите домашни прийоми за сваляне на вашето кръвно. Впрочем, има още куп полезни свойства. Поради начина, по който влияе на нервите, поема функцията и на антидепресант. Освен това дава много мощ на имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Правилното дишане

Знае се, че когато сме под влиянието на по-висок стрес, ние въздишаме. Затова в началото отпуснете тялото и ума. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако ви е трудно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте по този начин за още четири секунди. И го повтаряйте непрекъснато. Правете така близо 5-8 минути, а може и повече. С подобен метод се оказва ефект на притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а хипертоничната криза намалява. 

• Студен компрес с хладка вода

Тук са от полза два варианта, които да утилизирате в битката с кръвното. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и е много възможно да усетите добър ефект. Другата уместна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Трябва да сте наясно обаче - не трябва водата да е прекалено ледена, достатъчно е да бъде хладка. 

• Силата на ментовия чай

Ментовият чай действа много добре на психиката, сърцето и за скочилото нагоре кръвно налягане. Той винаги може да тушира кръвното и благодарение на ролята му да усетите голямо облекчение.

• Един лесен масаж

Ако някъде около вас има някой, попитайте го дали може да ви отдели време за масаж. Ключовите места са местата на тила. Задължителен е и масажът на раменете, който да финишира надолу към лопатките. 

• Коприва и мляко - опитайте

Опитайте нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Приемаме по една чаша от този цяр при повишено кръвно налягане.

Мерки за по-дълъг ефект

Всичко предложено досега върши перфектна работа в напечените ситуации. Би било добре обаче, ако сте си поставили за цел наистина да ликвидирате високото кръвно, да обърнете внимание на този полезен списък с 10 важни неща. Ако ги включите в ежедневието ви правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Дайте си сметка за излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще е ход напред в сражението с високото кръвно. 

- Включете в ежедневието гимнастически упражнения редовно. Спокойни разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Намерете време за поне 10-20 минути на ден за тези движения. 

- Време е за полезни храни. Задължително зеленчуци, плодове, зърнени храни. Обстойно обмислете диетата си, научете кое ви прави проблеми и го заличете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обикновено е пресолена. Включвайките котлона и гответе вкъщи. 

- Знае се, че, пациентите, които вдигат високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е не повече от бира на ден или най-много чашка вино. Ако надвишите тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 5-7 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Големият стрес е един от обуславящите високото кръвно фактори. Поставете си задачата да го намалите и да посвещавате време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Не забравяйте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са полезни и нещо, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com