Пиенето на малко течности - враг номер едно в летните жеги

7989
Пиенето на малко течности - враг номер едно в летните жеги
Снимка: Unsplash

Минахме през студено начало на лятото, за да стигнем до момента, в който се потим и на сянка. Важно е в тези горещи летни дни да приемаме много течности, за да сме сигурни, че сме достатъчно хидратирани. Понякога в ритъма на забързаното ежедневие забравяме да правим това, но е важно да не пропускаме да пием по няколко чаши вода на ден, за да бъдем хидратирани. Има някои пропуски, които хората правят, както и някои съвета, които бихме искали да дадем: 

1) Алкохолът не хидратира

Може да изпиете литър бира и пак да сте жадни. Като цяло алкохолът не хидратира тялото. Естествено, че е добре да изпиете една студена бира или коктейл в летните жеги, но няма как да разчитате това да замести литър вода, например. Приемайте нещата отделно и се грижете за себе си. Важно е да се хидратирате добре, особено когато сте махмурлии. 

Правилата, които никога не трябва да нарушавате в жегата

Определено е по-трудно да се справим с жегата, отколкото със студа. Но за да се избегнат негативните последици от горещото време, необх...

2) Таратор и супички 

През лятото с чиста съвест може да наблегнете на по-лека храна заради горещото време. Тараторът и супичките могат да бъдат идеален заместител на тежкия обяд или вечеря, а първият доста добре се комбинира и с узо (за всички любители на тази алкохолна напитка). Скоро опитахме комбинация от таратор и салата и трябва да кажем, че дори от нея ни стана тежко. Хапвайте по малко и често, за да не товарите стомаха си и да не се чувствате подути и с тежест в корема в жегите. 

3) Не отписвайте топлите напитки 

През лятото много хора отписват на 100% топлите напитки, но те могат да намерят своето място в ежедневието ви. Чаша кафе или дори топъл чай могат да са чудесно нещо в летните жеги. Разбира се, няма как да очаквате да ви разхладят, но доста медицински източници посочват, че е добре да не се отказвате от тях. 

Защо не трябва да пием бира в жегата?

Много хора са на мнението, че студената бира утолява жаждата в горещо време. Експертите развенчаха този често срещан мит. Но наистина ...

4) Приемайте течности равномерно през деня 

Едва ли всички го правят, но не е оптимално да изпиете литър вода след тренировка и след това 3 часа да не приемете капка течност. Пийте вода, фрешове и каквото искате равномерно през деня, за да бъдете хидратирани. 

5) Плодовете също играят роля 

Ако приемате плодове, които имат високо съдържание на вода като диня, то вие също правите много добра услуга на тялото си. Именно чрез приемането на плодове и зеленчуци можем да снабдим тялото си освен с витамини с така нужните течности. Не забравяйте да пиете и фрешове - чудесно, вкусно и полезно спасение в жегите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com