По колко ядки на ден предпазват от инфаркт?

6436
По колко ядки на ден предпазват от инфаркт?
Снимка: piviso / Pixabay

Включването на ядки в ежедневната диета укрепва сърдечния ви мускул и ще предпази тялото от инфаркт. Въпреки това, по-щадящ и правилен начин е да се опитате да разширите диетата си с пресни зеленчуци и плодове. Те ще помогнат за премахване на недостига на витамини, а в същото време повечето проблеми с кожата, косата, стомашно-чревния тракт, нервите и др.

Според диетолога Андрей Лисенков, най-приятният и евтин начин за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания е да се консумират храни, богати на калий и магнезий, а ядките са именно сред тях. За тази цел експертът препоръчва от тях да се консумират по 20-25 грама дневно.

„Препоръчвам на всички пациенти да ядат различни видове ядки, защото те са идеална закуска, източник на протеини, а също и средство за укрепване на нервите, оформяне на фигурата и укрепване на сърдечния мускул“, казва експертът.

Кои ядки са най-добри?

Лекарят също подчерта, че почти всяка ядка има способността ефективно да намалява рисковете от развитие на коронарна болест на сърцето, инфаркт и рак. В допълнение, тази храна е полезна за нормализиране на работата на щитовидната жлеза.

Ендокринолог: Ядките не са полезни за тези хора

Особено успешни в това отношение са кашуто, орехите и шамфъстъкът. Те могат да намалят възпалението, да изхвърлят токсините и да стимулират мозъчната функция.

„Тази храна трябва да бъде включена в диетата на всички хора, които работят усилено всеки ден физически или се занимават с умствен труд - учени, програмисти, учители и т.н.“, казва д-р Лисенков.

„За да постигнете желания ефект, трябва да ядете около 20-50 грама на ден. Разбира се, количеството ще варира значително. Ако 4 броя макадамия са достатъчни, то при орехите броят е 10 – това количество няма да навреди на фигурата ви. Но е достатъчно да ядете 30-40 шамфъстъка дневно. Но не солени, в противен случай към съществуващите здравословни проблеми ще се добавят нови - отоци, бъбречни патологии и др.“, казва експертът.

Орехите са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които могат да намалят риска от възпаление и да помогнат за подобряване на мозъчната функция.

Фъстъците съдържат много протеини, което означава, че могат да се използват като засищаща закуска. Например като паста в сандвичи.

Пеканите съдържат антиоксиданти калций, магнезий, фосфор и цинк. Благодарение на сладкия си вкус и деликатна текстура, той се съчетава добре с десерти.

Още: Най-добрите ядки за хората над 40 години - свалят кръвното и холестерола

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Този сутрешен симптом издава диабет или болна щитовидна жлеза

Как е правилно да се пие кафе

Митове и истини за болестта на Алцхаймер

Ново проучване установява лесен начин за понижаване на кръвното налягане

Билката, която се бере през май - тя пречиства бъбреците, черния дроб и кръвта

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

Най-честият признак за рак на дебелото черво

Инсулинова резистентност - води ли до диабет и как да я разпознаем

Тайната на дълголетието: 5 храни, които всеки столетник яде

Какво се случва с кръвното, ако цял ден стоите вкъщи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com