Полезни съвети при подпухнали клепачи

14221
Полезни съвети при подпухнали клепачи
Снимка: iStock/Guliver

Очите са огледалото на душата, онази магия която съхранява младостта и никога не остарява. За да бъдат красиви и изразителни, е необходимо да полагате грижа за зоната около тях. Ситна мрежа от бръчици, подпухнали клепачи, тъмни кръгове и торбички под очите отнемат от красотата ви и прибавят цифри към годините ви. Вижте как да се справите с подпухналите клепачи и какви са причините за тях.

Защо подпухват клепачите?

6 естествени метода срещу торбичките под очите

Умората води не само до неприятни усещания, но се отразява и на визията ни. Който не се наспива хубаво, се събужда с торбички под очите...

Подпухването на клепачите може да се дължи на банални причини – неадекватна грижа за тях, алергия към козметика, която използвате, задържане на течности и спане „по очи“, но може да бъде и сигнал за скрито заболяване в организма – ечемик, конюнктивит, херпес зостер, бъбречни заболявания и дори онкологични проблеми. Всяко подпухване, което продължава прекалено дълго или е свързано и с други симптоми, се нуждае от лекарска намеса и адекватно диагностициране на състоянието.

В случай, че проблемът е козметичен и не е свързан с опасно заболяване, може да изпробвате следните изпитани съвети за справяне с подпухналите клепачи.

1. Поставете кубчета лед или изстудени метални лъжици върху клепачите. Студът свива съдовете и отнема отока. Не поставяйте леда директно, обвийте го в тъкан, нежна към деликатната кожа около очите.

2. Алое Вера. Известно с разнообразните си приложения и целебни свойства, растението помага и при подпухнали клепачи, отнемайки от възпалението и намалявайки отока. Намажете щедро и оставете да подейства поне половин час.

Взирането в нечии очи за 10 минути може да промени вашето съзнание

Забравете за LSD: очите са новият хит. Разбира се, не говорим за консумацията им, а по-скоро за интензивно взиране в нечии очи за продъ...

3. Сурови картофи. Кръгчета сурови картофи, поставени върху всяко око, ще помогнат за намаляване на подутите клепачи. Те помагат за освобождаване на тъканите от излишната вода и така намаляват отока. Може да замените картофите с кръгчета пресни краставици. Краставицата хидратира и освежава кожата, като се бори и с подпухването. Използва се като средство за красота и поддържане на кожата от незапомнени времена. Не забравяйте да я обелите дълбоко и измиете добре- нитратите не са ценни за кожата. Задръжте свежите кръгчета поне 30-тина минути. Резултатът ще ви впечатли.

4. Прясно мляко. Бялата магия, изстудена и нанесена върху клепачите с натопен в нея памучен тампон, ще ви помогне бързо да възвърнете свежестта на очите си и да намалите подуването. Млякото дава и бонус – подхранва, освежава кожата и е полезно за околоочния контур.

Какви дълготрайни мерки може да предприемете, за да не се притеснявате от подпухнали клепачи?

  • Намалете консумацията на сол, тя води до задържане на излишни течности в организма, което се отразява и на клепачите. Внимавайте и със скритата сол в продуктите. Много консервирани продукти и колбаси съдържат повече сол, отколкото може да предположите.
  • Ако страдате от алергия, приемайте антихистамин. Той ще облекчи състоянието.
  • Лекувайте навреме синусни инфекции, тъй като се отразяват и върху клепачите.
  • Спете на удобна възглавница и по гръб, а не по корем.
  • Пийте достатъчно течности. Колкото повече вода приемате, толкова по-малко ще задържате в тялото и ще се радвате на свеж околоочен контур.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com