X
 
 

Ползи от кафявата захар - ефекти върху здравето

8276 0
Ползи от кафявата захар - ефекти върху здравето
Снимка: iStock/Guliver
Кафявата захар е много популярен вид захар, който се цени в цял свят, заради ползите за здравето и различните ѝ свойства от обикновената кристализирана бяла захар.

Полезна ли е кафявата захар?

Тъй като кафявата захар се произвежда по различен процес от бялата, тя има различна химическа структура и организма ни реагира по различен начин, когато я консумираме. Тази фина разлика прави кафявата захар много привлекателна за хората, които искат да балансират диетата си, да бъдат по- здрави и да получат някои от многобройните ѝ предимства.

Хранителна структура

Кафявата захар се произвежда по начин, който позволява на някои от естествените захарни съставки да останат в нейната структура, като така крайният продукт остава в по-естествено състояние, което не е обогатено с изкуствени добавки като серен диоксид, фосфорна киселина, калциев хидроксид и активен въглен.

Тези добавки не са необходими на кафявата захар, а тяхното присъствие нарушава миризмата и цвета на естествената захар. Освен това индустриалният процес, който премахва всички следи от меласа, премахва почти цялото присъствие на калций, желязо, магнезий, калий и фосфор.

Влажност

Наличието на меласа в кафявата захар ѝ дава повече влажност от бялата захар, което позволява да се използва много по-разнообразно за продукти и храни с по-висока плътност и влажност.

Повече аромати и текстури

Шокиращи разкрития за кафявата захар

Всички знаем, че бялата захар е вредна и мнозина избират кафявата с усещането, че правят нещо полезно за себе си и близките си. &bdquo...

Всеки компетентен готвач може да ви каже, че рафинираната бяла захар има много по-малко вкусови аромати от кафявата. Това се дължи на по-разнообразната текстура при кафявата захар. Някои от най-известните сортове заради вкуса си са Турбинадо, Барбадос, Мусковадо и Демерара.

Норма на сладост

Кафявите и белите захари имат почти една и съща норма на сладост и могат да се смесват или заменят в някои рецепти. Експериментирайте малко с тях и вижте сами какви нови аромати ще ви донесат някои марки кафява захар.

Защита на кожата

Учени: Захарта ви прави грозни и дебели

Един от любимите вкусове в света е този на захарта и винаги искаме още и още. Ако сте един от тези хора, които не могат без захар ще тр...

Естествената текстура на кафявата захар прилича на влажния пясък, но е по-абразивен и може да премахне някои мъртви кожни клетки, които запушват порите на тялото ви. Поради това кафявата захар може да се използва успешно като лечение на кожата, леко овлажняващо средство и витамин B, който ще предпази кожата ви от състаряване.

Съдържание на калории и ползи за кръвта

Подобно на бялата захар, кафявата също може да даде енергия на тялото ви, като ви дава временна сила и събуждане в моментите, когато се чувствате слаби. Въпреки това, тъй като няма хранителни вещества, захарта може да осигури енергия само за кратки периоди. Този ефект се причинява от понижаването на нивата на естествено направения хормон серотонин.

източник: www.sugarhistory.net

Actualno.com

Етикети:

Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...