Преборете ужасната болка от мъдреците с тези 2 елементарни средства

63672
Преборете ужасната болка от мъдреците с тези 2 елементарни средства
Снимка: Thinkstock/Guliver

Зъбоболът от мъдреца е едно от най-лошите преживявания. Венците се подуват и засегнатото място се възпалява, което води до силна болка.

Мъдреците, които растат в задната част на устата, са последните зъби, които пробиват венците. Обикновено поникват общо 4 мъдреца, като са по един във всеки ъгъл отгоре и отдолу. Това са третият набор от кътници, които обикновено се появяват на възраст между 17 и 25 години. Теорията за мъдреците е, че преди около 500 години хората са имали по-груба диета и е имало повече износване на зъбите. Тъй като еволюционните промени не съответстват на скоростта на диетичните промени при хората през последните 500 години, това води до увеличаване на степента на въздействие. Нашите челюсти са се променили през годините заради промени в храненето ни, но мъдреците продължават да се появяват.

Преди или след закуска трябва да си миете зъбите

Миенето на зъбите е от съществено значение за оралното здраве, но не много хора знаят, че твърде честото миене може да навреди на емайл...

При поникване венците могат да се възпалят и понякога засегнатата област може да кърви. Независимо дали решите да ги отстраните или да продължите живота си с тях, ние имаме две ефективни домашни метода за облекчаване на болката и подуването.

Лук

Лукът често се използва за намаляване на болката и възпалението. Той има противовъзпалителни и антимикробни свойства, които помагат за намаляване на отока и борба с бактериите в засегнатата област. Лукът съдържа фитохимикали, които премахват микробите от зоната на мъдреците, причиняващи болката. За да използвате това домашно лекарство, трябва да дъвчете суровия лук, колкото по-лют е той, толкова по-добре.

Винаги, когато се появи зъбобол, просто срежете парче лук и го дъвчете от страната, на която е болката. Продължете да го дъвчете няколко минути, докато болката отшуми и след това го изплюйте. Това ще позволи на сока от лука да влезе в зъба ви и ще намали възпалението и бактериите.

5 храни, които избелват зъбите

Белите зъби и здравата усмивка са нещо, за което всеки мечтае. Понякога обаче методите за избелване са много инвазивни и вредят на зъби...

Пакетчета чай

Поникването на вашия мъдрец може да причини подуване на венците. За да се намали подуването, торбичките с чай са ефективно домашно лекарство. Чаят съдържа танинова киселина, която има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Това прави пакетчетата чай ефективни за намаляване на отока и борбата с бактериалните инфекции.

За това домашно лекарство просто сварете чаша чай и я дръжте в хладилника с чаената торбичка вътре. След като чаят се изстуди, извадете торбичката чай и я поставете в устата си, където е болката. Не слагайте сметана, мляко или захар в чая. Студените торбички чай ще осигурят незабавно облекчение и ще намалят отока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com