Природният лек, който премахва болежките в мускулите и ставите

19868
Природният лек, който премахва болежките в мускулите и ставите
Снимка: https://pixabay.com

Джинджифилът се използва с лечебните си свойства още от древността. Разпространението му в Европа настъпва едва през 13 в. Популяризирането и употребата му обхващат различни сфери от бита и медицината. Консумира се по най-различни начини – под формата на чайове и отвари, хранителни добавки и компреси, а ползите му са вече доказани.

Приемът на джинджифил спомага при чревни неразположения, настинки, главоболие, диабет, затлъстяване – списъкът е дълъг. Освен това ускорява метаболизма. Това е добавка, която почти няма странични ефекти, а положителното ѝ влияние върху организма ни е огромно. При артрит и болки в ставите се правят компреси с целебната съставка и резултатите са впечатляващи.

Как ни влияе джинджифилът?

Тази напитка ще пречисти дробовете на всеки пушач!

Вероятно никога няма да преборим напълно зависимостта към цигарите. Пушачите са много и голяма част от тях откровено се наслаждават на ...

Тъй като акцентът на темата е конкретен вид болка, ще ви предоставим рецепта за направата на компрес с джинджифил и ще разясним какво точно влияние оказва върху нашите стави и мускули.

Джинджифилът има силно антивъзпалително действие. Съществуват проучвания, установили, че в резултат на ежедневен прием, джинджифилът намаля болките в мускулите след натоварване с до 25%.

След проучване на учени от университета в Аризона се установява, че в състава на джинджифила има изключително полезна съставка – джинджерол. Много изследвания доказват противовъзпалителното му свойство.

За редуциране на болката в ставите добър ефект оказва компресът. Набавете си корен от джинджифил и настържете количество за 1-2 чаени лъжици. Ако нямате пресен джинджифил, може да използвате такъв на прах. Прибавете гореща вода и разбърквайте, докато не се смеси добре. По желание, може да добавите и няколко капки етерично масло. Нанесете върху марля и увийте добре. Оставете компреса върху болното място за около час. Съществуват и други рецепти от народната медицина, съдържащи чесън, морска сол и други.

6 невероятни ползи от пиенето на вода с джинджифил на гладно

Не е тайна, че закуската е най-важното хранене за деня. Но какво е най-добре да консумирате първо? Предлагаме ви чудесен вариант! Водат...

За редуциране на болката в ставите може да се направи и чай, който свободно се консумира всяка сутрин или до два пъти дневно. В чаша вода настържете супена лъжица корен от джинджифил, 2 лъжици мед и прибавете малко канела.

Трябва ли да внимаваме с приема?

Американската агенция по храните и лекарствата (USFDA) потвърждава, че джинджифилът е безопасен. Като странични ефекти може да се появят стомашни раздразнения. И все пак, като добавка трябва да се внимава с приема, ако имате здравословни проблеми или сте бременна.

Джинджифилът е хранителна добавка, а не лекарство, така че не може да очакваме да изцери всичките ни здравословни проблеми. Всичко е строго индивидуално и зависи и от фактори като възраст, физическо състояние и др. Затова, при по-сериозни проблеми, потърсете медицинска помощ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com