Серия магнитни бури влияят на здравето ни

97887
Серия магнитни бури влияят на здравето ни
Снимка: Thinkstock/ Guliver

През последните дни мнозина се оплакват от главоболие, замайване и обща отпадналост на организма. Това не е без причина, но пролетната умора в случая не е виновна. Освен рязката смяна на времето от студено към топло, от 20 май насам се наблюдават, т.на.р магнитни бури. Днес, 23 май е поредната, а последната от месеца ще бъде на 29 май.

По време на магнитна буря реакцията на организма се изразява в главоболие, безсъние, липса на сили, депресия, резки промени в кръвното налягане и нарушения в работата на сърдечно-съдовата система.

Слънчево изригване ни праща магнитна буря

Слънчево изригване от клас Х е регистрирано на 8 януари, а магнитната буря се очаква в четвъртък, 9 януари, съобщи РИА Новости. Източ...

Според експертите едва 10% от населението на земята е чувствително към магнитните бури. Освен това реакцията на това явление е строго индивидуална за всеки.

Ако страдате от някакво заболяване или имате слаб имунитет, намирате се в стресова ситуация, напрегнати сте или емоционално изтощение, организмът ви може да преживее срив и да реагира на магнитните бури със сериозно влошаване на състоянието ви.

Лекарите препоръчват

За тези, които реагират най-много на магнитинте бури лекарите препоръчват в дните преди и по време на явлението, да се въздържат от приема на алкохол и обилна храна, която е мазна, солена или лютива. Пийте повече вода, не пренебрегвайте чайовете и соковете.
Употребявайте такива напитки, които не оказват силно въздействие върху сърдечно-съдовата система.  Въздържайте се от кафе и други силни и ободряващи напитки.

Силна магнитна буря връхлита Земята днес

Силна магнитна буря, предизвикана от изблик на плазма от Слънцето се очаква на Земята днес, съобщава ИТАР-ТАСС. Учените-астрофизици пр...

Прекарвайте повече времена чист въздух. Сега не е моментът за силни физически натоварвания.

Следете кръвното си налягане

В периода на магнитни бури може да пиете успокоителни билкови чайове. Опитайте се да избягвайте споровете и конфликтите. Освен това не се захващайте за работа, която изисква съсредоточеност и монотонност на действията. Ако страдате от хронични заболявания, погрижете се от рано, да имате необходимите лекарства под ръка.
Дайте на тялото и психиката си почивка в този труден период.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...