Смутита, пресни сокове и детоксикации: Защо не отслабвате с тях и кое ще помогне през лятото

2689
Смутита, пресни сокове и детоксикации: Защо не отслабвате с тях и кое ще помогне през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Имаме традиция да отслабваме до... някакво събитие/дата. Разбира се, от една страна, не е толкова важно защо сте започнали прехода към здравословно хранене. Основното е фактът, че сте решили да промените здравето си към по-добро. Що се отнася до проекта: „Ще отслабна до лятото“, тук всичко е много по-сложно.

Защо не трябва да се доверявате на модерни (и „ефективни“) методи

Бързата загуба на тегло неизбежно води до няколко неприятни ефекта:

● Искаме да премахнем само излишните мазнини. Ако всичко е направено правилно, тогава, губейки около 1% от телесното тегло на седмица, получаваме най-успешното съотношение в загубата на мастна маса.

● Ако „забързате“ процеса, за да виждате желаното число на кантара всеки ден, тогава загубата на мастна тъкан ще бъде малка. Водата ще изчезне и не само от подкожната тъкан, където не е особено необходима, но и от мускулната тъкан, от дермата и от съдовото легло.

6 трика, които подпомагат отслабването без глад

Свалянето на килограми може да представлява огромно предизвикателство. За да отслабнем здравословно трябва да имаме предвид фактори, ка...

Има популярни експресни диети

Когато освен рязко ограничение в диетата, основно заради въглехидрати, се предлагат интензивни кардио тренировки и намаляване на водата. Загубата на мазнини с този подход отново е малка. Интоксикацията на тялото поради разграждането на протеини е неизбежна.

Втората модна тенденция са монодиетите

Избира се някакъв продукт, понякога дори доста полезен, и се препоръчва да се яде само той, например, за една седмица. Ако това гарантира нещо, то е развитието на дефицит на хранителни вещества. Защото нито един продукт, дори суперхрана, не съдържа достатъчно хранително разнообразие в състава си.

Третата тенденция, характерна за лятото, са смутитата и фрешовете.

Разберете коя е най-добрата диета за отслабване при високо кръвно налягане

Наднорменото тегло е сред основните рискови фактори за развитие на хипертония. Всяко сваляне на килограми ще ви помогне за по-добър кон...

Препоръчва се да не ядете нищо, а само да пиете прекрасни напитки и ще бъдете щастливи. Нашето тяло като цяло и храносмилателният апарат в частност са предназначени храната да бъде частично преработена. Процесът на дъвчене е необходим, тъй като без него не възниква физиологичното чувство за ситост. И с такава радикална промяна в структурата на продуктите, вкусът им се променя много.

Понякога е възможно и дори полезно да изпиете смути. Но да се храниш така е неестествено.

Какво да направите, ако наистина трябва да отслабнете

● Не се включвайте в съмнителни събития, маратони, не използвайте готови диети, докато не сте сигурни, че предлагащият има висше медицинско образование.

● Бъдете готови за факта, че бързата загуба на тегло ще изисква спазване на нискокалорична диета. Препоръчително е безопасното използване на диета с 500-800 калории за една седмица. Това ще ви позволи да постигнете добра загуба на тегло.

Как да загубите мазнините от корема без строга диета: Доктор споделя 5 начина за по-плосък корем

Доктор сподели своите съвети за загуба на мазнини по корема и за запазването на състоянието завинаги.  Лекарят Сара Каят споделя ...

● Няма смисъл да се храните по толкова нискокалорична схема повече от седмица, защото неизбежно ще дойде метаболитна адаптация.

● Разтоварващите седмици трябва да се правят веднъж месечно, а през останалото време просто се придържайте към разумна здравословна диета.

● Като основа можете да използвате микс от салати и билки. Най-малко 3/4 пресни зеленчуци във всяка порция ястие. Като източник на протеин - не повече от едно яйце на ден или 100 грама риба. Останалата част от протеина идва от бобови растения.

● Не забравяйте сезонните плодове.

Такава щадяща, лека, вкусна и краткосрочна диета ще ви позволи да свалите 1-3 килограма за кратко време, без много усилия и безопасно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com