Тази подправка блокира дори най-упоритата кашлица

9115
Тази подправка блокира дори най-упоритата кашлица
Снимка: iStock/Guliver

Със смяната на сезоните се увеличава и честотата на сезонните заболявания, протичващи с възпалено гърло, кашлица, хрема и други грипоподобни симптоми. Въпреки това, една подправка може да ви помогне да възстановите здравето си за кратко време, блокирайки симптомите, свързани с възпаление на гърлото и бронхите.

Най-добрата подправка против кашлица

Джинджифилът има много ползи за здравето поради своите противовъзпалителни, против гадене и други свойства. Може да ви помогне да отслабнете, да се справите с артрита, да намалите храчките и да донесе много други ползи.

Растението може да се използва прясно, изсушено, на прах или под формата на масло или сок.

Суха кашлица - лекар разкри кои са най-добрите домашни лекове

Съдържа гингерол, който за големи ползи за здравето. Джинджифилът има дълга история на употреба в различни форми на традиционна и алтернативна медицина. Това е основното биологично активно съединение в лечебния корен. Именно гингеролът е отговорен за много от лечебните свойства на подправката.

Според изследванията гингеролът има мощно противовъзпалително и антиоксидантно действие. Например, може да помогне за намаляване на оксидативния стрес, причинен от твърде много свободни радикали в тялото.

В допълнение към това, той се използва широко и ефективно при лечение на проблеми като храчки и болки в гърлото. При оплаквания като настинка и болки в гърлото можете да пиете чай от джинджифил с мед.

Джинджифилът може да помогне за облекчаване на гадене и повръщане независимо от неговата причина. Въпреки това, бременните жени се съветват да се консултират с лекар, преди да консумират джинджифил особено след първия триместър.

Според проучвания върху хора и животни, лечебният корен може да помогне за насърчаване на загуба на тегло. Проучване от 2019 г. заключава, че добавянето в диетата е свързано със значително намаляване на телесното тегло, съотношението на талията към бедрата и размера на бедрата при хора с наднормено тегло или затлъстяване.

Способността на корена да влияе върху загубата на тегло може да се дължи на определени механизми, като неговия противовъзпалителен потенциал. В това отношение той може да окаже положителен ефект при остеортрит. Това заболяване включва дегенерация на ставите, което води до симптоми като болка и скованост. Участниците в проучване на американски учени, които са били диагностицирани с остеоартрит на коляното, са приемали 0,5-1 грама джинджифил на ден в продължение на 3-12 седмици, съобщава изданието The Health Site. При тях се наблюдава значително намаляване на болковия синдром.

Някои изследвания показват, че коренът може да има антидиабетни свойства, допълва изданието. В проучване от 2015 г. 41 пациенти с диабет тип 2 са приемали два грама джинджифил на прах на ден и при тях е установено значително намаляване на глюкозата в кръвта.

Още: Този бабин лек с яйце ще ви избави дори от най-упоритата кашлица

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Бучката под мишницата е опасен симптом за жените

Сваляне на високо кръвно - този известен метод може да навреди на здравето

Високо кръвно? Да го ликвидираме! Жесток списък с хитри и народни цярове срещу него

Страданията с магнитни бури: Ето как да борите с тях и как винаги да сте наясно, ако има

Лекар: Това е най-малко опасният силен алкохол за черния дроб, ако не се прекалява

Лекар: Яжте тези 5 храни и никога няма да се оплаквате от паметта си

Хората с тази кръвна група остаряват най-бавно

Как да спрете да ставате през нощта - за тоалетната или за вода

Това е най-вредната ядка за черния дроб

Кардиолог: Яжте това 2 пъти седмично и кръвното ви ще бъде нормално

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com