Тези съставки в храните ви тровят всеки ден, сложете край на тях

17057
Тези съставки в храните ви тровят всеки ден, сложете край на тях
Снимка: iStock/Guliver

Всеки обича да си похапва вкусотии. Важно е обаче да сме наясно със съставките на всяка една храна, която поднасяме на трапезата си. Това е единственият начин да бъдем в полза на организма си, а не да му вредим. И сами знаете, че редица изследвания доказват, че именно вредните хранителни добавки са причина за множество заболявания, включително и рак.

Няма какво да се лъжем, по-голямата част от храните, които всеки ден купуваме от магазините, са пълни с всякакви оцветители и консерванти, вредни за нас. Ако редовно ги консумирате, в дългосрочен план могат да окажат негативно влияние върху здравето ви.

Кой би повярвал, че точно тези 6 храни може да се окажат вредни

Понякога в стремежа си да се храним здравословно допускаме някои грешки. Прекаляваме с консумацията на храни, представени ни като полез...

Кой да предположи, че дори продуктите, които се предлагат в месарницата, са инжектирани с вещества, благодарение на които изглеждат пресни и цветът им е свеж.

Много е важно да следите това, което пише върху етикета на продуктите в магазина.В началото със сигурност ще е досадно, но в даден момент ще се превърне в навик и дори няма да ви прави впечатление. Натриевият глутамат, например, е много вреден за организма ни. Той присъства в почти всички колбаси на пазара.

Ето това са някои от съставките, които ежедневно ни тровят:

• Натриев нитрит;

Натриевият нитрит е сред най-опасните добавки в храните, за които всеки ден плащаме. Той присъства в любимите ни надници, пушени меса, бекони и всякакви други вкусотии, които мнозина предпочитат да похапват. Добавката предотвратява развитието на бактерии в месото, както и допринася за наситения червен цвят. Високата температура обаче успява да го превърне в химично активно съединение, което може да отключи редица болести.

Не е за вярване, но ТЕЗИ храни и напитки са по-вредни и от цигарите

• Бутилоксианизол;

Храните, които моментално ПОВИШАВАТ холестерола

Високите нива на холестерол може да доведат до стесняване на кръвоносните съдове. Това на свой ред е изключително опасно за здравето на...

Тази съставка е част от чипсове, растителни масла и много други. Тя не позволява на мазнините да гранясват. Когато обаче съставката попада в организма, може да е опасна.

• Пропилгалат;

Все още не е доказано как точно може да ни навреди тази съставка, но учените са категорични, че трябва да се избягват хранителни продукти, в които тя присъства.

• Аспартам.

Напоследък е все по-модерно да се използва аспартам като заместител на захарта. Проблемът е, че тази добавка е вредна за човешкия организъм и затова не бива да се консумира. Сведете до минимум приема на храни, в които е включен аспартам.

Внимателно подбирайте продуктите, които ежедневно закупувате от магазина. Не забравяйте, че храната до голяма степен е определяща за здравословното ни състояние!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com