Учен откри ново лекарство срещу рак

34900
Учен откри ново лекарство срещу рак

Професор Бернхард Кеплер, декан на химическия факултет във Виенския университет, е открил и разработил съвместно с Медицинския университет във Виена ново лекарство, което потиска развитието на злокачествени тумори.

Кеплер е ръководител на международния проект “Транслиращи изследвания в раковата терапия” и от години работи над създаването на противотуморни лекарства. Новото средство NKP-1339 беше вече успешно тествано и върху пациенти с метастази. Медикаментът подтиска развитието на туморите и освен това се понася много добре от пациентите. Досега са познати много малко европейски антитуморни лекарства, които дават толкова многообещаващи резултати.

Пърженото червено месо може да доведе до рак на простатата

Честата консумация на пържено червено месо повишава риска от рак на простата, предупреждават учени от Медицинското училище Кек към ун...

NKP-1339 е първото лекарство срещу рак на рутениева основа. Медикаментът се вкарва директно в туморната клетка чрез протеина трансферин. В тумора той се активира и води до програмирана клетъчна смърт (апоптоза). В същото време се спира развитието на протеина GBR78, който е отговорен за резистентността на многобройни видове тумори. Резултатите от тестовете върху пациенти потвърждават клиничните изпитания, според които медикаментът действа успешно и селективно върху различни видове тумори. Сега предстои втората фаза на изпитанията.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com