Учени разкриха каква е връзката между месеца на раждане и продължителността на живота

81491
Учени разкриха каква е връзката между месеца на раждане и продължителността на живота
Снимка: iStock

Продължителността на живота на човек зависи от месеца, в който е роден, според ново проучване на учени от университета в Грайфсвалд. Експертите анализират данни за мъже и жени, участвали в експеримента, и резултатите са недвусмислени.

Връзка между месеца на раждане и продължителността на живота 

Родените през февруари и март обикновено са предразположени към различни алергични заболявания. Според учените това се дължи на липсата на витамини през зимата, когато имунитетът на бременната жена намалява. Децата, родени през тези месеци, също не се справят добре в училище.

Хората, родени през този период, често страдат от дисфункция на щитовидната жлеза, възпаление на ставите и сърдечни заболявания.

Учени: Погледнете краката си и ще разберете колко дълго ще живеете

Родените през пролетта (април - май) имат слаба имунна система. Факт е, че студеният сезон започва през април, а вирусните инфекции продължават през май.

В напреднала възраст става ясно, че хората, родени през април и май, имат проблеми с паметта и са склонни към развитие на атеросклероза, деменция и сърдечно-съдови заболявания. Разбира се, подобни проблеми не им пречат да живеят доста дълго време, според учените.

Хората, родени в ранното лято, са наистина слънчеви. Те носят позитивно настроение и го предават на другите. Но с напредване на възрастта те се променят. Често страдат от депресия, проблеми с дихателната система и пикочно-половата система. Жените, родени през този период, рядко се оплакват от мигрена, а мъжете много рядко имат болки в гърба. 

Учени: Тези витамини увеличават продължителността на живота

Учените отбелязват, че родените през юли живеят до дълбока старост. Проучването обаче показва, че тези хора са предразположени към артрит и астма (мъже), а жените са склонни към бронхит, остеохондроза и тумори.

Родените в края на лятото и началото на есента често имат много алергии. С течение на времето започват да се оплакват от тромбоза, умора и хормонални нарушения.

Жените, родени през септември, често боледуват от рак. И двата пола обаче рядко страдат от депресия, диабет и други хронични заболявания.

През есента се раждат бебета, които имат всички шансове да доживеят до дълбока старост. Майките им често се хранят предимно с плодове и зеленчуци по време на бременност. Благодарение на хубавото време в продължение на 9 месеца те се разхождат на чист въздух, което е много полезно. През октомври-ноември се раждат хора с отлично здраве.

Учен: Номерът на обувките издава колко дълго ще живее човек

 За родените през декември - януари учените правят следния извод - в този период бъдещите майки често изпадат в депресия и затова техните бебета са тъжни. Това ги белязва за цял живот.

Обобщавайки учените споделят, че не всичко зависи само от месеца на раждане, но и от начина на живот на всеки човек. Лошите навици ускоряват стареенето и водят до преждевременна смърт, а високата физическа активност и балансираното хранене носят младост и живот до дълбока старост. Учените препоръчват здравословен начин на живот и редовни профилактични прегледи.

Важно: Статията е единствено с информативна цел! Предоставената в нея информация не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com