Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вода с мед всяка сутрин на гладно? Вижте какво ще се случи с тялото ви за седмица

02 ноември 2022, 06:30 часа

Ако се опитвате да отслабнете, може би сте се сблъсквали с комбинацията от вода и мед като напитка за отслабване. Действа ли?

Прочетете, за да разберете повече за водата с мед и отслабването.

Вода с мед често се рекламира като здравословен начин за отслабване. Медът е източник на естествена захар и има по-малко калории от трапезната захар. Той също така съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за укрепване на имунната ви система

Въпреки че има някои доказателства, които сочат, че медът може да помогне за насърчаване на отслабването, няма достатъчно научни доказателства в подкрепа на тези твърдения. Едно проучване показва, че замяната на сладки напитки с вода или мед води до намаляване на теглото при хора със затлъстяване. Това проучване обаче е обхванало само малък брой хора за кратък период от време.

Всеки ден закусвате с банани? Вижте какво се случва с тялото ви

Друго проучване установи, че медът увеличава чувството за ситост и помага на хората да приемат по-малко калории. Това проучване обаче също е малко и е обхванало само хора за кратък период от време.

Ако се опитвате да отслабнете, пиенето на вода с мед може да ви помогне да постигнете целите си. Необходими са обаче още изследвания, за да се потвърдят тези ефекти. Освен това заместването на сладките напитки с вода или умерената консумация на мед като цяло са полезни за вашето здраве.

Водата с мед често се рекламира като здравословен начин за отслабване. Въпреки това няма достатъчно научни доказателства в подкрепа на тези твърдения. 

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес