"Вредните" храни, които всъщност са полезни

33390
"Вредните" храни, които всъщност са полезни
Снимка: iStock/Guliver

Имате някаква представа кои храни са вредни и кои полезни, нали така? Пържените храни, сладките храни и силно преработените храни лесно попадат в графата „вредни”.

А замисляли ли сте се, че някои храни всъщност не са толкова вредни, колкото си мислим? Много хора мислят някои храни за вредни, а те в същност са полезни. Те имат изключително много ползи и могат да дадат много на тялото ви, в разумни количества, разбира се.

5 храни, които ще ви помогнат да отслабнете без диети и упражнения

Лятото съвсем наближава, а вие е време да влезете във форма и да се погрижите за тялото си. Важно е да се храните здравословно и да се ...

Ако вече се чудите кои са тези "вредни" храни, които всъщност са наистина много полезни, вижте:

Фъстъци

Много хора не ги консумират, защото съдържат доста калории. Това обаче в никакъв случай не ги прави вредни. Ако ги консумирате в умерени количества, можете да ги консумирате редовно. Те имат високо съдържание на протеин, полезни мазнини, витамини и фибри.

Картофи

Разбира се, тук не става въпрос за картофи, изпържени в огромно количество мазнина. Ако умеете да ги приготвяте по здравословен начин, те могат да дадат на тялото ви много, защото съдържат редица полезни вещества.

10 златни правила за храненето, които трябва да следвате

За да се чувствате добре, трябва да се храните здравословно. На това ни учат от малки, но до колко го спазваме. Световно известната Инд...

Виното

Коя жена не обича да пие вино вечер, в компанията на приятелки или любим човек. Всъщност това, че виното е вредно е просто поредният мит. То е полезно, стига да изпиете само една чаша, особено червеното. Виното подобрява паметта и спомага за изгарянето на мазнините в тялото. Червеното вино е и антиоксидант и може да подобри цялостното състояние на тялото ви.

Кашкавал

Забравете, че кашкавалът присъства в списъка на вредните храни. Ако просто хапвате кашкавал в комбинация с друг полезен хранителен продукт, можете да се възползвате от множеството му полезни свойства. Той е богат източник на калций и протеин. Избирайте кашкавал с доказано качество, а най-добре е, ако е домашен.

Шоколад

Най-нискокалоричните храни, които са подходящи за диетата ви

Съвременните жени все по-често се подлагат на различни диети, в които се стремят да приемат възможно най-малко калории. Ако и вие спазв...

Да, точно така! Шоколадът изобщо не е вреден, стига да не го консумирате всеки ден в прекалено големи количества. Особено ако става въпрос за черен шоколад, той е наистина много полезен. Съдържа антиоксиданти и подобрява мозъчната дейност. Също така помага за поддържането на нормалните нива на инсулин. Ако го консумирате разумно, можете да си позволявате да хапвате шоколад понякога. Черният шоколад е за предпочитане пред млечния. Изберете черен шоколад с парченца плодове.

Кафе

Класическото, чисто кафе е полезно за организма, стига да не прекалявате с него. Забравете за млякото, захарта и другите подправки, които могат да направят кафето ви истинска калорийна бомба.

Пуканки

Нека започнем от факта, че те са изключително нискокалорични. Също така, те съдъжат много антиоксиданти, което ги прави полезни. Единственото, с което трябва да внимавате при консумацията им е количеството на захар и масло, което те съдържат. Ако искате наистина здравословни пуканки, опитайте се да си приготвите сами такива. Не купувайте пуканки за микровълнова, защото те съдържат много сол и много мазнини.

Въглехидратни храни, подходящи за диета

Всяка жена е спазвала диети,които обикновено са свързани с изключване на въглехидратите от ежедневното меню. Но дали това е полезно за ...

Яйца

Това е хранителен продукт, след чиято консумация няма да почувствате глад доста дълго време. Също така имат високо съдържание на протеин, витамини и минерали. Особено ако не ядете месо, яйцата са вашето решение, което ще ви донесе количеството протеин, от което тялото ви има нужда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com