Вредните навици, от които ще ви излязат бръчки още на 25

3864
Вредните навици, от които ще ви излязат бръчки още на 25
Снимка: iStock/Guliver

Различни фактори влияят върху появата на бръчки, а стареенето далеч не е основното.

 Бръчките не са еквивалент на остаряването, твърдят ддерматолози. Ако разгледаме признаците на стареене, това са многобройни промени и деформации - и не само на нивото на кожата. Това са промени в стойката, влошаване на подвижността, затруднено движение. Въпреки това видяхме как възрастните хора се движеха и обръщаха: много внимателно, внимателно, с цялото тяло. Те нямат еднаква подвижност в ставите, еластичност. И това е, което прави впечатление. В крайна сметка можете дори да определите възрастта на човек, който ходи пред вас и бръчките нямат нищо общо с това.

Ефект на ботокс у дома със съвсем банален продукт

Маските с нишесте са една от най-популярните процедури, които са особено полезни за кожата. Нишестените маски се асоциират с ботокс - в...

Като цяло бръчките са нормални, няма нужда да се страхувате от тях. Това е логична проява на свързани с възрастта промени, които рано или късно ще се появят при всички. Можем само по някакъв начин да отложим този момент, но не можем да го избегнем.

Причините за бръчките

Генетика. Генетиката играе огромна роля в живота на човека и влияе кога и какъв вид бръчки ще се появят. Това се дължи на анатомични особености, принадлежност към определена раса и т.н. Почти е невъзможно да се повлияе на това.

Нашите собствени навици и грешки. Има фактори, на които не можем да повлияем - например генетика. Но има редица грешки, които могат да бъдат избегнати. Те включват редица лоши навици, на които не винаги обръщаме внимание.

Премахенте бръчките около очите с един замах

Кожата около очите е тънка, чувствителна и почти лишена от мастни жлези. Затова първите бръчки, които се появяват по лицето, са край оч...

· Липса на контрол на стойката. Когато човек се приведе, дихателните процеси се нарушават, метаболизмът се забавя и тенът се влошава. Главата заема неестествено положение, появява се втора брадичка.

· Неправилно спане. Неправилно е да спите с лице във  възглавницата. Това води до появата на специфични гънки, които впоследствие се превръщат в трайни бръчки. Точно така - да спите по гръб или (ако сънят по гръб е невъзможна задача) да лежите на възглавница, така че лицето ви да не потъва в нея. Силно препоръчвам да си вземете ортопедична или „разкрасителна“ възглавница със специални канали, които ви позволяват да спите удобно настрани, предотвратявайки сутрешно подуване и гънки по кожата.

· Четене. С телефон или книга - положението на главата трябва да остане равно. Спомняме си думите на нашите родители, които от детството ни казваха: не очите към книгата, а книгата към очите. Лице с двойна брадичка, спуснато надолу в екрана на четеца, дори има име: лице на блогър или текстово лице. Важно е да запомните: независимо дали седим или лежим, лактите трябва да лежат на гърдите, а телефонът или книгата да са на нивото на очите.

· Емоции. Появата на бръчки се влияе не само от физическите действия, но и от емоционалния компонент на нашия живот. Мускулите на лицето са предназначени да изразяват емоции. И най-популярните от тях с течение на времето могат да се отразят под формата на преждевременни бръчки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com