За какво алармира тялото ви, ако имате суха кожа, главоболие и затлъстяване?

3640
За какво алармира тялото ви, ако имате суха кожа, главоболие и затлъстяване?
Снимка: iStock

Поддържането на адекватна хидратация е от решаващо значение за поддържане на цялостното здраве и благополучие. Телата ни са съставени от около 60% вода и правилната хидратация е от съществено значение за различни физиологични функции. Разпознаването на признаците, че тялото се нуждае от вода, е от жизненоважно значение за предотвратяване на дехидратацията и насърчаване на оптималното здраве.

Един забележим индикатор за недостатъчна хидратация е сухата кожа. Когато организмът не разполага с достатъчно количество вода, кожата губи естествената си влага, което води до сухота, лющене и цялостен скучен вид. Правилната хидратация спомага за поддържане на еластичността на кожата и за здравословен и сияен тен. Ако усещате, че кожата ви е изсъхнала и няма обичайния си блясък, това може да е знак, че трябва да увеличите приема на вода.

Тези общи лекарства могат да причинят дехидратация

Главоболието е друг често срещан сигнал, че тялото се нуждае от хидратация. Дехидратацията може да доведе до намаляване на обема на кръвта и временно намаляване на притока на кислород и кръв към мозъка. Това от своя страна може да доведе до главоболие и мигрена. Ако често изпитвате главоболие, особено в комбинация с други симптоми на дехидратация, като например тъмна урина или замаяност, от решаващо значение е да увеличите консумацията на вода, за да облекчите тези симптоми и да поддържате оптимална мозъчна функция.

Изненадващо е, че затлъстяването също може да бъде свързано с недостатъчния прием на вода. Въпреки че може да изглежда нелогично, дехидратацията понякога може да се обърка с глад, което води до преяждане. Освен това метаболизмът на тялото може да се забави, когато е дехидратирано, което затруднява ефективното изгаряне на калории. Поддържането на добра хидратация може да помогне за регулиране на апетита, да подпомогне метаболизма и да допринесе за усилията за регулиране на теглото. Ето защо, ако се опитвате да поддържате здравословно тегло или да свалите излишните килограми, обръщането на внимание на нуждите на тялото ви от вода е важен аспект от цялостната ви стратегия.

Как да разпознаем дехидратацията?

Други признаци на дехидратация са тъмножълтата урина, умората, замаяността и запекът. Следенето на тези сигнали може да ви помогне да разпознаете кога тялото ви се нуждае от повече вода. Важно е да се отбележи, че индивидуалните нужди от хидратация варират в зависимост от фактори като възраст, ниво на активност, климат и общо здравословно състояние. Институтът по медицина препоръчва дневен прием на вода от около 3,7 литра (125 унции) за мъжете и 2,7 литра (91 унции) за жените, включително вода, получена от напитките и храната.

Обръщането на внимание на признаците, че тялото се нуждае от вода, е от съществено значение за поддържане на оптимално здраве. Сухата кожа, главоболието и дори затлъстяването могат да бъдат индикатори за дехидратация. Като се съобразявате с тези сигнали и осигурявате адекватен дневен прием на вода, можете да подпомогнете функциите на тялото си, да насърчите здравата кожа и да допринесете за цялостното благополучие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Как да спрете да ставате през нощта - за тоалетната или за вода

Това е най-вредната ядка за черния дроб

Кардиолог: Яжте това 2 пъти седмично и кръвното ви ще бъде нормално

10 лекарства, които НЕ се пият с кафе

20 храни, които помагат за отслабване

Лекар: 4 храни, които са най-вредни за панкреаса

Това е най-добрият пролетен зеленчук за холестерола и имунитета

Възпалените лимфни възли на шията са първият знак за сериозно заболяване

Специалистите ги наричат "вторият ни мозък": 4 начина, с които ще си осигурите по-добър живот

7 предупредителни знака, че сме психически и емоционално изтощени

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com