Здравословни навици за поддържане на здрава и красива кожа

8650
Здравословни навици за поддържане на здрава и красива кожа
Снимка: pixabay.com

Поддържането на здрава кожа не се изчерпва само с използването на продукти за грижа за кожата; то включва култивиране на набор от здравословни навици, които допринасят за цялостното благосъстояние на кожата ви. Ето някои основни практики, които могат да ви помогнат да постигнете и поддържате здрава кожа:

Редовно почистване

Почиствайте кожата си ежедневно, за да отстраните мръсотията, потта, грима и замърсителите, които могат да запушат порите и да доведат до появата на петна. Използвайте нежен почистващ препарат, подходящ за вашия тип кожа, за да избегнете отстраняването на естествените масла.

Още: Те няма да ви убият, но ще ви „съсипят“ кожата

Хидратация

Пиенето на достатъчно вода е от решаващо значение за здравето на кожата. Хидратираната кожа изглежда пухкава и сияйна, докато дехидратацията може да доведе до сухота и матовост. Стремете се да приемате поне 8 чаши вода на ден.

Балансирано хранене

Диета, богата на плодове, зеленчуци, бедни протеини и здравословни мазнини, осигурява основни хранителни вещества за здравето на кожата. Витамини като А, С и Е, както и омега-3 мастни киселини, играят роля за поддържането на младежкия вид.

Още: Най-добрите антиоксиданти за вашата кожа според дерматолозите

Защита от слънцето

Ултравиолетовите лъчи могат да причинят преждевременно стареене, слънчеви петна и дори рак на кожата. Нанасяйте широкоспектърен слънцезащитен продукт с поне SPF 30 ежедневно, дори и в облачни дни, и го нанасяйте отново на всеки два часа, когато сте на открито.

Редовни физически упражнения

Физическата активност насърчава здравословното кръвообращение, което доставя кислород и хранителни вещества на кожата. Потенето също така помага за изхвърлянето на токсините от тялото, което допринася за по-чиста кожа.

Още: Всички неща, на които не обръщате внимание и които състаряват лицето ви

Адекватен сън

По време на сън тялото ви се възстановява, включително и кожата. Недостигът на сън може да доведе до подпухнали очи, матов тен и дори до пробиви. Стремете се към 7-9 часа качествен сън всяка нощ.

Управление на стреса

Високите нива на стрес могат да предизвикат кожни проблеми като акне и екзема. Практикувайте техники за намаляване на стреса, като медитация, дълбоко дишане, йога или занимания с хобита, които ви харесват.

Още: Специалист на звездите споделя най-добрите си съвети за грижа за кожата

Нежно ексфолиране

Ексфолирането 1-2 пъти седмично може да премахне мъртвите кожни клетки и да позволи появата на свежа кожа. Изберете нежен ексфолиант, за да избегнете дразнене и прекомерно ексфолиране.

Избягвайте пушенето и алкохола

Пушенето ограничава притока на кръв към кожата, което я кара да изглежда матова и състарена. Прекомерната консумация на алкохол дехидратира кожата и може да доведе до възпаление.

Още: Кое е най-ефикасното средство против бръчки - сваля поне 5 години

Качествени продукти за грижа за кожата

Избирайте продукти за грижа за кожата, предназначени за вашия тип кожа и проблеми. Включете продукти с антиоксиданти, хиалуронова киселина и ретиноиди, за да се справите с конкретни проблеми и да поддържате здравето на кожата.

Почиствайте четките за грим

Замърсените четки могат да задържат бактерии, които водят до поява на петна и кожни инфекции. Редовно почиствайте четките и гъбите за грим, за да сте сигурни, че са свободни от замърсявания.

Избягвайте да докосвате лицето си

Докосването на лицето с неизмити ръце може да пренесе мръсотия и бактерии, което може да доведе до акне и други кожни проблеми.

Включването на тези навици в ежедневието ви може да доведе до по-здрава и сияйна кожа. Последователността е от ключово значение, тъй като е необходимо време, за да станат забележими промените. Не забравяйте, че кожата на всеки човек е уникална, така че е важно да обърнете внимание на това как реагира кожата ви и да коригирате рутинните си процедури по съответния начин. Дайте приоритет на здравето на кожата си и тя ще ви възнагради с младежки и сияен тен.

Източник: Herbaldynamicsbeauty

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кардиолог: Яжте това 2 пъти седмично и кръвното ви ще бъде нормално

10 лекарства, които НЕ се пият с кафе

20 храни, които помагат за отслабване

Лекар: 4 храни, които са най-вредни за панкреаса

Това е най-добрият пролетен зеленчук за холестерола и имунитета

Възпалените лимфни възли на шията са първият знак за сериозно заболяване

Специалистите ги наричат "вторият ни мозък": 4 начина, с които ще си осигурите по-добър живот

7 предупредителни знака, че сме психически и емоционално изтощени

Топ 7 на най-добрите чая, които помагат за отслабване

Какво трябва да направим, ако пулсът ни е нисък?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com