А1 и фондация „За доброто“ осигуряват по-качествено лечение на децата в МБАЛ - Карнобат

1419
А1 и фондация „За доброто“ осигуряват по-качествено лечение на децата в МБАЛ - Карнобат
Снимка: А1

Лечението и болничният престой на 600 деца пациенти в „Многопрофилна болница за активно лечение“ в гр. Карнобат ще бъдат по-качествени благодарение на събраната сума от кампанията на А1 „Закръгляме в полза на доброто“. 80 000 лева – това е резултатът от закръглянето на всички платени сметки от клиенти през приложението „Моят А1“ между 14 ноември и края на декември месец миналата година. Близо 300 000 потребители се включиха в кампанията, като платиха използваните от тях услуги дигитално, а телекомът закръгляше всяка платена фактура през приложението до кръгъл лев за своя сметка. Екипът на А1 допълни сумата с още 5 000 лева собствени средства, които служителите събраха по време на Коледния благотворителен базар на компанията.

Така общата дарена сума в полза на проект „Светулка“ на фондация „За доброто“ достигна 85 000 лева. Тя ще бъде използвана за цялостно обновяване на физическата среда в педиатричното отделение в болницата в Карнобат, въвеждането на утвърдени практики за подобряване на емоционалната среда за децата и закупуването на необходимата за съвременно лечение медицинска апаратура.

Защо МБАЛ - Карнобат

Сумата за промяна на средата в едно детско болнично отделение дари А1, но изборът къде точно да се случи тази позитивна промяна беше в ръцете на фондация „За доброто“. Една от основните каузи на фондацията е проект „Светулка“, благодарение на който са преобразени вече четири педиатрични отделения у нас. Утвърдените критерии на фондацията, на които трябва да отговаря всяка болница-кандидат по проекта, бяха анонсирани в началото на съвместната кампания.

МБАЛ – Карнобат се отличи сред останалите не само заради необходимостта от реновация, но и заради отдадеността на целия екип към работата, желанието им за истинска позитивна промяна в полза на малките пациенти, както и нагласата на местната общност, която изразява готовност да се включи в реализацията на проекта на място. Отделението беше идентифицирано като най-подходящо сред всички кандидатстващи и заради натоварването му, което е над средното за страната – през него годишно преминават над 600 деца. Това даде увереност на фондацията, че дарението ще промени болничния престой на стотици семейства от целия регион, на които няма да се налага да пътуват надалеч, за да получат качествено здравеопазване за своите деца.

Какво ще се подобри в педиатричното отделение в болницата в Карнобат

Веднага след избирането на конкретната болница, която да бъде следващата „Светулка“, фондация „За доброто“ започна работа по изготвянето на индивидуалния проект за преобразяване на детското отделение. Експертен и опитен екип от проектанти и архитекти търси най-подходящите решения, които едновременно да отговарят на нуждите и спецификите на отделението, но и да използват ресурсите максимално ефективно. Така например тук те обръщат внимание на необходимостта от изграждането на чисто нови санитарни помещения, които са много важни при болничния престой на децата и техните родители. Ще бъде закупена и необходимата медицинска техника, която в момента липсва - вакуум и кислородна инсталация. Индивидуалният дизайн за всяка болнична стая, който е част от всеки проект „Светулка“, е може би най-забележителната промяна за всяко дете – стаите ще бъдат изрисувани от художници, така че да пренасят пациентите и техните родители в приказен свят и да променят възприятията им за болничната среда. Останалите помещения в отделението, предназначени за манипулации и прегледи, също ще бъдат изцяло реновирани.

Освен архитектурния проект за промяна на физическото пространство в отделението, фондацията ще работи и с медицинския персонал, който се грижи за малките пациенти – в момента той се състои от четирима лекари, шест медицински сестри и двама санитари. Целта е да се подобри комуникацията и връзката между медиците и родителите, така че в центъра на лечението изцяло да бъде поставено детето и неговите нужди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com