Андреева категорично не иска промяна по отношение на пушенето

24596
Андреева категорично не иска промяна по отношение на пушенето

Министърът на здравеопазването Таня Андреева категорично потвърди, че е против промяна в пълната забрана за пушене на обществени места.

"Отдавна съм казала своето мнение, не знам кой и защо повдига отново темата за пушенето. Не мога да изтъкна нито един аргумент за пушене в закрити пространства. Искам категорично да остане сегашната пълна забрана. Имам мотивите си на лекар и ще ги отстоявам докрай”, заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Андреева. 

ЕП одобри по-строго законодателство за пушенето

Европейският парламент даде зелена светлина за ново законодателство против тютюнопушенето, но отхвърли предложението електронните циг...

Тя допълни, че се надява повдигането на темата да е „шум за нищо” и да не се стигне до отмяна или либерализиране на режима. Министърът също така посочи, че има много по-важни неща в Министерството на здравеопазването.

Буквално след като зае поста на здравен министър обаче, Андреева заяви: "България ще работи за либерализиране на режима на тютюнопушенето, но при много строги условия и контрол над него". Тези думи предизвикаха шумни коментари и призиви към Андреева да си спомни, че всъщност е лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com