Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19

5836
Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19
Снимка: Getty Images/Guliver

Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19. Причината е липса на персонал в инфекциозното отделение. Пациентите ще бъдат пренасочвани във Военна болница - Сливен, съобщи пред БНТ полк. д-р Илиян Комитов, началник на здравното заведение.

Днес кризисният щаб в Сливен трябва да реши как ще продължи да работи инфекциозното отделение в града. След смъртта на  д-р Илиана Иванова и заразяването на 6 медици от лечебното заведение, е отделението е останал само един лекар. Търсят се доброволци, очаква се да бъдат командировани лекари.

Враца още чака инфекциозно отделение за коронавирус

Враца още няма инфекциозно отделение за случаи с коронавирус, предаде в. "24 часа". Новината е факт, след като още миналата седмица бе...

Сливен има достатъчно предпазни средства. Но колегите стоят много време със заразените. Такова мнение се чу от колега на починалия в Сливен инфекционист д-р Илиана Иванова.

Според д-р Богдан Сотиров, има много неясноти за вируса, а 50% от персонала в инфекциозното отделение всъщност са болни. Самата лекарка е работила до 7-8 дни преди да почине, като рязко се е влошила 12 часа преди да почине. Сотиров каза пред Нова телевизия, че съпругът ѝ и 12-годишното ѝ дете са във Военна болница в Сливен, също болни от COVID-19, но в стабилно състояние. Това потвърди и началникът на Военната болница в Сливен.

В момента 11 болни са настанени във Военна болница, от тях 8 са с доказан коронавирус. Състоянието им е стабилно, няма усложнения, съобщи още полк. д-р Илиян Комитов.

Д-р Комитов призова гражданите да бъдат спокойни и заяви, че здравните власти имат пълна готовност да прием и лечение на пациенти. "Уверявам ви категорично, че болниците разполагат с необходимите предпазни и лекарствени средства", заяви още полк. д-р Илиян Комитов.

Заради коронавируса отварят инфекциозно отделение във Враца

Заради коронавируса отварят отново инфекциозно отделение във Враца. То трябва да заработи до края на седмицата, съобщава БНР. Инфекцио...

По отношение на другия починал лекар – д-р Нели Пандова от Александровска болница, от думите на говорителя на „Спешна помощ” в София Катя Сунгарска стана ясно, че Пандова е била изписана и се лекувала с антибиотици вкъщи, като по думите на самата лекарка дишала малко по-добре. Но Сунгарска не даде медицинско обяснение на случая – такова се очаква от Националния оперативен щаб, като публично не е ясно дали и какви други заболявания е имала лекарката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване