Денонощен кабинет за неотложна помощ отвори врати в Благоевград

77453
Денонощен кабинет за неотложна помощ отвори врати в Благоевград

Нов дежурен кабинет за неотложна помощ отвори врати към МБАЛ Благоевград, предаде кореспондент на Actualno.com от града.

Новият кабинет ще работи през нощта и през празничните и почивни дни, като целта му е максимално да се подобри обслужването на пациентите. Идеята на здравното министерство е за разкриване на такива кабинети, които да поемат функциите на семейните лекари , когато на пациентите е трудно да открият личния си лекар.

Тъсят пари за болниците

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса се събира отново, за да търси пари за болниците, които не могат да се разпл...

Разкриването на дежурен кабинет в сградата на болницата, което е нововъведение, дава възможност за адекватно обслужване на пациентите. При нужда от изследване в образна диагностика - скенер, ехограф и изследвания в клинична лаборатория, те могат да се извършват своевременно. Пациентите от неспешен характер с повишено артериално налягане, температурни състояния, остри вирусни инфекции и други състояния, които не изискват спешна лекарска намеса, вече няма да бъдат връщани, а ще се консултират в неотложния кабинет, a неотложни прегледи ще извършват само доктори, които са сключили договор с болницата.

В момента общопрактикуващите лекари от община Благоевград, които са около 40, сключват договори за поемане на функциите.

Първото лечебно заведение, което разкри дежурен кабинет за неотложна помощ в Благоевград, е  Медико-дентален център „Рубидент Медика“ в Благоевград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com