Днес е световният ден на здравето

24262
Днес е световният ден на здравето
Снимка: Thinkstock/Guliver

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето, както и основаването на Световната здравна организация през 1948 година. Темата на деня за 2014 г. е "Високото кръвно налягане".

Международният ден на здравето се чества от 1950 г. - годишнина от влизането в сила на устава на Световната здравна организация през 1948 г. По традиция, у нас на този ден празнуват всички работещи в сферата на здравеопазването. На 7 април се пожелават професионални успехи и се говори за добро здраве и дълъг живот.

Тези, които са поели огромната отговорност в битката за пълноценен живот знаят, че никога няма да получат това, което са заслужили. Но има друго. Това е усещането, което другите не са преживели – да работиш в името на доброто здраве, което помага на хората да живеят пълноценно. Усещането, че така трябва да се работи и ръководи в този изключително важен сектор - здравеопазването.

На Световния ден на здравето от 8:30 часа, в аулата на МБАЛ "Токуда болница София", ще се състои официалната част по откриването на Първата конференция по персонализирана медицина, организирана в България. Организатори на събитието са първата създадена в България Асоциация по персонализирана медицина, сдружение на учени, медицински и здравни специалисти, пациенти и обслужващи звена.

Събитието ще събере на едно място международни и европейски експерти в областта, представители на пациентски организации, чуждестранни гости и др.

Динята понижава риска от сърдечен удар

Американски учени установиха, че динята намалява кръвното налягане при хората с наднормено тегло и може да понижи риска от сърдечен уда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване