Ясни са доставчиците на медицинска апаратура от „Българската Коледа“

2366
Ясни са доставчиците на медицинска апаратура от „Българската Коледа“
Снимка: Прессекретариат на президентството

Ясни са доставчиците на медицинско оборудване за лечебни заведения – бенефициенти на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, според от заповед  на Димитър Стоянов – главен секретар на президента. 

Тя подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) и ако никой от участниците няма претенции, може да се осъществи покупката на новото оборудване за съответните лечебни заведения в страната.

Ето колко деца са получили дарения от „Българската Коледа“

Общо 339 деца са подпомогнати от началото на тазгодишното издание на благотворителната инициатива на президента „Българската Коле...

Фирмата „Елпак Лизинг“ ООД е класирана на първо място по три обособени позиции. Офертата й за доставка на роботизиран апарат за локомоторна терапия, предназначен за софийска болница, е на стойност 579 800 лева без ДДС. За транспортен инкубатор в болниците на Сливен и Русе офертата й е 14 140 лева. Апарат за функционално изследване на дишането, предвиден за болниците в Разград и Златоград, дружеството ще осигури срещу 3 780 лева.

„Илан Медицинска апаратура“ ООД също печели три обособени позиции. За доставка на една цифрова ехографска система за педиатрична и неонатална диагностика офертата му е  59 900 лева без ДДС. Цифрова ехографска система, предназначена за болниците в Горна Оряховица и Гълъбово, ще струват 34 950 лв. Офертата за друга цифрова ехографска система, но вече за диагностика на деца,  е 58 400 лева.

По две позиции на първо място е класирано едноличното дружество „Дрегер Медикал България“. То ще достави два анестезиологични апарата с пациентни монитори за общо 100 000 лева без ДДС и един анестезиологичен апарат за 35 000 лв.

„Тримед“ ООД е на първо място за доставка на един фибробронхоскоп с оферта за 16 450 лв. и на един апарат за дистанционно проследяване на хемоглобин при операция на деца с цена 16 604 лева.

21 начина как "Българската Коледа" да не бъде веднъж годишно

PR специалистът Любомир Аламанов предложи в своя фейсбук профил 21 начина, чрез които политиците могат да помогнат в много по-голяма по...

„Сиконис Груп“ ЕООД е класирано да осигури ново реанимационно легло с предложена цена 19 900 лева без ДДС.“Агарта-ЦМ“ ЕООД печели позицията за доставка на дигитална система за транскутантен кръвно-газов мониторинг в болници на Пловдив и Русе с оферта от 27 800 лв. Едноличното дружество „Дарис-МС“ е на първо място в позицията за доставка на система за определяне на белодробното съпротивление с ценово предложение от 26 800 лева.

По следните четири обособени позиции няма избран изпълнител и са прекратени:  Апарат за бърза диагностика - количествено измерване на С-реактивен протеин, предназначени за болниците в Гоце Делчев, Козлодуй, Кюстендил, Троян, Пловдив, Силистра, Хасково; 1 бр. Електрохидравлична операционна маса; Апарат за хемофилтрация и диализа при новородени с телесно тегло над 2,5 килограма; Набор за хирургични инструменти за деца.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Расте броят на заразените с коклюш, но причина за паника няма

Коронавирусът в България: Само в 2 области има нови случаи

С нова наредба: Увеличават двойно медиците по Черноморието

Замърсители в лекарствата и риск от рак: Проф. Георги Чернев разказва за VI-тия конгрес на БДДХ

Софтуерен проблем спира плащанията от НЗОК: Фармацевти излизат на протест

Едва 1 нов случай на Ковид е открит за денонощие у нас

Здравният министър за коклюша: Внимаваме с посланията заради паниката, сегашната ваксина е слаба

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com