Линейките в София ще посещават агресивни пациенти с полиция

17567
Линейките в София ще посещават агресивни пациенти с полиция
Снимка: БГНЕС

Линейките в столицата ще посещават адреси на агресивни пациенти или жертви на пиянски побои само с патрулна полицейска кола. Автомобилите със синя лампа започват да ги придружават от петък през нощта.

Информацията съобщи и.д. шефът на Центъра за спешна помощ в София-град д-р Александър Златанов. Той вече е получил положителен отговор на писмото си до МВР, с което преди два дни поиска тази мярка като превенция срещу побоищата на медицинските екипи от пияни, гневни и невъздържаниболни и техните близки.

Възнагражденията в "Спешна помощ" са по-малки, казват протестиращите лекари

Заплатите на „Спешна помощ” не са намалявани, но има разлика в бонусите и парите, получавани за извънреден труд. Това стана...

Насилието срещу работещите в центъра стана причина от понеделник те да предприемат символични протестни действия. Последният побой, който екзалтира недоволството на медиците, беше над техен колега, когато той пристигна с линейка в кв. "Ботунец" миналия петък.

80 000 лева ще преведе до дни Министерството на здравеопазването на Центъра за спешна помощ в София-град, които ще бъдат разпределени сред работещите като допълнително материално стимулиране в края на месеца, каза още д-р Александър Златанов.

Средствата са поискани от него въз основа на неточно изчисление, което е направено в началото на годината в рамките на възможностите за увеличаване на заплатите на работещите в сектора спешна помощ.

Спешните медици и шофьорите в центъра вече ще се трудят на 7-, а не на 8-часов работен ден, съобщи още и.д. шефът д-р Златанов. Тази промяна влиза в сила от месец юли, за който възнагражденията ще им се изчисляват въз основа на изменението. От началото на седмицата в протестите си те поставиха искане за 7 часа труд дневно.

Пребиха лекар от Спешна помощ в София

Екип на Спешна помощ е бил нападнат през изминалата нощ, съобщи Нова ТВ. Инцидентът е станал в софийския квартал "Ботунец". Пострадали...

Седемчасовият работен ден е базата, на която те ще се назначават, но един екип ще покрива, както и досега, 12 часа, поясни д-р Златанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com