Медици в „Шейново“ излизат на протест, искат си стария директор

949
Медици в „Шейново“ излизат на протест, искат си стария директор

Лекари, акушерки, медицински лаборантки и административен персонал от Втора САГБАЛ „Шейново“ ЕАД излизат на мълчалив протест в подкрепа на бившия директор д-р Румен Велев. Това се казва в съобщение до медиите.

Протестът им е насрочен за днес от 12.00 ч. Недоволстващите подчертават, че излизат на доброволен протест. „Искаме да заявим, че сме против внушенията на д-р Антон Койчев - Председател на Комисия по здравеопазване и социална политика към Столична община, който каза, че сме „ административно“ принудени да протестираме и, че не му се "занимава с нас", се казва още в съобщението.

Протестът им идва след като Столичният общински съвет отстрани Румен Велев от поста и реши до провеждане на нова процедура за избор на изпълнителен директор длъжността да заеме Таня Андреева, здравен министър в правителството на Пламен Орешарски.ОЩЕ: СОС отстрани директора на "Шейново" и назначи временно министър на Орешарски

Протестиращите твърдят, че Таня Андреева е заела мястото на д-р Румен Велев и в Експертния съвет по акушерство и гинекология към Министерство на здравеопазването. Според тях това се e случило паралелно с гласуването за нея от Столичен общински съвет за поста на директор в болница „Шейново“.

Те питат какво е станало с документите и протоколите от проведения конкурс за изпълнителен директор на болницата. „Искаме да заявим, че сме против извършената незаконна подмяна на д-р Румен Велев с д-р Таня Андреева. Това е позорно. Искаме да стане ясно, че стотици пациентки ни пишат и изказват съпричастност и пълна подкрепа с нашия протест“, посочват протестиращите. ОЩЕ: Скандалът с "Шейново" и разменените бебета: Директорът д-р Румен Велев с нови обяснения по темата (ВИДЕО)

Скандалът в "Шейново"

Защо се стига дотук – досегашният директор на болницата д-р Румен Велев разказа подробно в Студио Actualno, а казусът е много интересен, тъй като официално само той се кандидатира за нов мандат и то с конкурс, но Столичният общински съвет (СОС) избира друг, временно изпълняващ директор - Таня Андреева: Защо начело на АГ "Шейново" застана бивш министър на Орешарски, без дори да е кандидатствал? (ВИДЕО). Вътрешни източници на Actualno.com твърдят, че СОС е действал заради сигнал-жалба (имената на подалите го не се разкриват, тъй като те се страхуват), в който се излагат причини и аргументи д-р Велев да не продължава да управлява, тъй като се справя зле. Конкретно имало аргументи заради материалната база в болницата, включително състоянието на единствената линейка, дори заради кетъринга, както и заради освобождаване на кадри, изградили лечебното заведение през годините.

Интересното е, че името на Андреева не за пръв път се намесва в уравнението "политика - директор на "Шейново". Предишният път е отпреди 9 години - Още: Таня Андреева: Не е вярно, че съм искала да ставам директор на "Шейново"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

КНСБ: Възможни са ефективни протести в здравеопазването

Сред проверката в МБАЛ "Света Петка": Случаят с посинената 104-годишна жена отива в прокуратурата

Спад в броя на заразените с Ковид за денонощие

От днес влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

Пътувайте безплатно със ЗИЦ “Медикъл Караджъ“ на 16-17.05.24 г. за прегледи със специалистите на Болница Мемориал!

Пореден ръст в броя на заразените с Ковид за денонощие

Педиатър: Ваксината срещу коклюш е безопасна за бебета и бременни

Илко Семерджиев: Кондова пое "горещия картоф" от нерешителния министър Хинков

Здравният министър обяви временни противоепидемични мерки заради коклюша

Една година след смъртта на Даная: Искат спешни реформи в детското здравеопазване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване