Москов: Едни болници се претоварват, а други не се използват достатъчно

3253
Москов: Едни болници се претоварват, а други не се използват достатъчно
Снимка: БГНЕС

Един от сериозните проблеми, които стават ясни от Националната здравна карта е, че в част от българските болници, които имат специалисти и оборудване с най-високо ниво на компетентност - трето, в масовия случай обслужват предимно пациенти с по-леки заболявания, изискващи първо и второ ниво на компетентност и които без проблем могат да бъдат успешно лекувани и в общински и по-малки болници.

Това е заявил министърът на здравеопазването Петър Москов пред директори на болници и отделения и представители на местната власт от Русе, Разград и Търговище на организираното представяне на проекта на НЗК в областната управа на Русе днес, съобщиха от здравното министерство.

Москов увери, че всички лекарства за онкологични заболявания са гарантирани на 100%

"Всяко едно лекарство за онкологията е на 100% гарантирано от Здравната каса”. Това заяви във Варна министърът на здравеопазванет...

"На практика сложна, високоспециализирана, медицинска помощ от трето ниво, българските пациенти търсят и получават само на няколко места у нас или в чужбина, това реално затруднява достъпа на пациенти. Защото едни лечебни заведения са претоварени, а потенциалът и ресурсите на други се използват недостатъчно. Това е един от проблемите, които държавата трябва да реши", каза Москов.

По-рано през деня Петър Москов представи проекта на картата във Варна, където бяха поканени и представители от Добрич, Шумен и Силистра.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване