Не се намериха кандидати за доставка на специална медицинска апаратура по "Българската Коледа"

811
Не се намериха кандидати за доставка на специална медицинска апаратура по "Българската Коледа"
Снимка: president.bg

Президентството приключи с подписването на 21 договора за доставки на медицинска техника и апаратура, които са обезпечени със средства от последната кампания "Българската коледа".

Поръчката беше разделена на 25 обособени позиции като за четири от тях не са били подадени оферти. Тя беше с обща прогнозна стойност 1 650 000 лв. без ДДС (1 980 000 лв. с ДДС). Нямало е кандидати да осигурят за следната медицинска техника/апаратура: комплект апарати за раздвижване на горен и долен крайник; тренажор с електронно управление за лечение на спастични състояния при деца; монитор за проследяване композиционния състав на тялото и осмометър.

2 472 000 лева събра тази година "Българската Коледа"

Резултатите от тазгодишното издание на „Българската Коледа“, което се провежда за петнадесети пореден път под патронажа на ...

Подписаните 21 договора за доставки, последният от който е подписан на 9 ноември, са на обща стойност 1 790 256 лв. с ДДС. Като страни по договора в качеството на възложители са президентството, представлявано от главния секретар Димитър Стоянов, Българската национална телевизия и "Нова броудкастинг груп" АД.

През периода от 1 декември 2017-та до 16 февруари 2018-та година от дарения се събра сумата от 2 472 000 лв. Над 3 000 индивидуални дарители и 420 компании и организации направиха дарения на обща стойност 1 917 000 лeвa. Останалата част от сумата е постъпила с SMS-и на стойност 1 лев.

Част от доставките по по-рано подписаните договори са вече реализирани и техниката е при съответните лечебни заведения – университетски, областни и общински болници.

През октомври месец от президентството съобщиха, че са подписали договори за дарение от благотворителната инициатива „Българската коледа“ с 22 лечебни заведения. Тогава президентът Румен Радев заяви, че успехът на тази благотворителна инициатива, датираща от 15 години, се дължи на проявената съпричастност и доброта, както и на невероятното партньорство, изградено през годините между съорганизаторите – БНТ и НТВ, членовете на Експертния съвет и водещите лекари – педиатри. Държавният глава отбеляза, че "Българската Коледа" дава не само надежда за българските деца, а и че всички заедно работим нашето общество да е хуманно и цивилизовано, а това е надежда и за бъдещето.

Измамници подвеждат в интернет от името на "Българската Коледа"

Сигнали за предполагаема измамна схема, използваща името на „Българската Коледа“, са постъпили в Администрацията на Президе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Здравният министър за коклюша: Внимаваме с посланията заради паниката, сегашната ваксина е слаба

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com