X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Нова поръчка за 42 високопроходими линейки, с 2,5 млн. лева повече

972
Нова поръчка за 42 високопроходими линейки, с 2,5 млн. лева повече
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Нова, трета поред, поръчка за доставка на 42 високопроходими линейки обяви Министерството на здравеопазването, като увеличи с 2,5 млн. лева сумата за тях.

При нефинализираните предходни процедури прогнозната стойност за тази доставка бе 6,5 млн. лева. Сега към основната сума, осигурена от Оперативна програма „Региони в растеж“, са добавени 2 532 000 лева с постановление на МС от август месец, тази година. Заедно с тях поръчката е набъбнала на 9 млн. лева с ДДС.

Тя включва доставка на 42 медицински превозни средства (линейки), тип B, с повишена проходимост, с необходимото оборудване и осигуряване на гаранциионно, сервизно обслужване и гаранционна отговорност при минимални гаранционни срокове.

Уточнено е обаче, че ако постъпят предложения, надвишаващи прогнозната стойност, кандидатите няма да бъдат отстранявани от процедурата.

„Предвид това, че обхвата на настоящата обществена поръчка е специфичен и се касае за доставка на специализирани превозни средства, оборудвани с медицински изделия (медицинско оборудване и медицинска апаратура), при изготвянето на проекта на договор бяха допълнени, изменени, премахнати клаузи от проекта на договор, разработен и публикуван в Портала за обществените поръчки“, е уточнено в новата документация.

Апел до премиера за детски линейки отправиха с отворено писмо

За съдействие в развитието на детското здравеопазване в България и по-специално за адекватни детски линейки  настоява в отворено п...

Доставка на въпросните 42 линейки се обявява за трети път. Първият беше през март 2018-та година, когато нито един кандидат не подаде оферта. Вторият бе през октомври същата година.

Тогава двама кандидати подадоха оферти - „Медик инженеринг и сървисиз“ ДЗЗД (с участието на „Метаинженеринг“ ЕООД, „Давид ЕК“ ЕООД и „Медицинска техника инженеринг“ ООД); и едноличното дружество „Екселор холдинг груп“. Те обаче бяха обявени за неотговарящи на предварително обявените условия, тъй като предложените от тях линейки, не съответствали на изискванията, поставени от възложителя.  

Поради тази причина тогавашният министър на здравеопазването Кирил Ананиев прекрати процедурата.

Турската компания "АМБУЛАНС ИЛК ИАРДИМ ВЕ ХАСТАХАНЕ ЧИХАЗЛАРЪ ВЕ ТИСИСЛЕРЪ САНАЙ ТИК", която направи опит да спре първата, цялата поръчка на МЗ - за доставка на 400 линейки с обща стойност почти 48,7 млн. лв. без ДДС, във втората процедура бе партньор на „Екселор Холдинг груп“ ЕООД.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Почитаме Св. Стилиан
Почитаме Св. Стилиан

Св. Стилиан е роден и живял в периода между 400 и 500 г. сл. Р. Хр. в Пафлагония, която се простирала покрай южния бряг на Черно море в Мала Азия. Благословен...