Нови линейки и реаномобили ще бъдат закупени през 2016 г.

29378
Нови линейки и реаномобили ще бъдат закупени през 2016 г.
Снимка: БГНЕС

През 2016 г. в Спешната помощ ще бъда направена инвестция в размер на 300 млн.лв. Парите, които ще дойдат от ОП "Регионално развитие", ще бъдат вложени в нови линейки и реаномобили, отговарящи на изискванията за спешно здравеопазване. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова пред журанлисти в Пловдив, предаде "Фокус".

Проектите ще трябва да бъдат разработени в детайли и предложени за одобрение. Линейки трябва да бъдат осигурени за всички населени места и всеки град, в зависимост от нуждите, с цел осигуряване на дъстъп до здравеопазване на гражданите в цялата страна. Бенефициент ще бъде Министерството на здравеопазването, тъй като спешната помощ е ангажимент на държавата. ЕК трябва да одобри тази наша концепция до пролетта и тогава да се започне с проектите, каза Павлова.

Павлова с трима заместници

Деница Николова, Иван Аспарухов и Николай Нанков ще заместниците на Лиляна Павлова. Това стана ясно от пресконференция, на която регион...

Тя уточни, че спестените средства от предишния програмен период от неразплатени или прекратени проекти ще бъдат вложени в големите общини за подобряване на градската среда или в транспортни проекти, които вече са започнали, за да не се загубят средствата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com