Новият директор на поликлиниката в Казанлък: Всякакви злоупотреби с общинското имущество са изключени

10494
Новият директор на поликлиниката в Казанлък: Всякакви злоупотреби с общинското имущество са изключени
Снимка: https://www.credoweb.bg/

Доктор Красимир Пейчев е роден на 16 октомври 1959 г. в Казанлък. През 1977 г. завършва казанлъшката Природоматематическа гимназия „Никола Обрешков“. Дипломира се като лекар през 1985 г. във Висшия медицински институт „Ив. П. Павлов“, Пловдив. Има защитени специалности по хирургия и онкология.

През 2020 година д-р Красимир Пейчев печели обявения конкурс за възлагане управлението на ДКЦ „Поликлиника - Казанлък“ ЕООД. С решение на Общинския съвет от 21 декември 2020 година той е избран за управител на дружеството.

Семеен, с една дъщеря, която е лекар-педиатър. Радва се на двама внуци.

Пред starozagorskinovini.com д-р Пейчев коментира излезли в публичното пространство твърдения, според които той иска да злоупотреби със служебното си положение и да продава дялове от поликлиниката, както и да поръча ново оборудване за над 1 000 000 лв.

– Д-р Пейчев, какво предвижда Вашата управленска концепция, какво ще се случи с казанлъшката Поликлиника оттук нататък?

– Концепцията ми за управление на дружеството е изградена в две направления. Първото е подобряване и разширяване на продуктовия портфейл, тоест колкото повече услуги можем да предложим на гражданите, толкова по-добре. В тази връзка от Нова година насам вече имаме специалист по детска хирургия, това е д-р Симов от Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ – Стара Загора; имаме съдови хирурзи в лицето на доц. Петков, заедно с д-р Бисеров и д-р Атанасов – те са от Клиниката по съдова хирургия към МБАЛ „Тракия“; имаме нов уролог, това е д-р Петков, завеждащ отделението по урология към МБАЛ „Тракия“. В момента проявява интерес да работи при нас и проф. Обретенов като гръден хирург, заедно със своя екип. Ще продължим в това направление, за да осигурим на казанлъчани онези специалисти, с които Поликлиниката не разполага в момента. Усилията ни ще бъдат насочени към привличане на специалисти по рентгенология, по пулмология, по ревматология, по гинекология, може би нов кардиолог и т.н.

Кметът на Казанлък инспектира ремонта на поликлиниката в града

Кметът на Казанлък Галина Стоянова се срещна с новия управител на поликлиниката д-р Красимир Пейчев, за да направи проверка на текущия ...

– А второто направление от концепцията Ви?

– Второто направление за действие, предвидено в моята концепция, е свързано с трансформацията на ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ от ЕООД в ООД. Това е свързано с вдигане на капитала на дружеството и привличане за участие в него на съседните четири общини, чиито жители също са наши пациенти: Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево. Всяка община ще може да купи толкова дялове, колкото й позволяват финансовите възможности. Целта, разбира се, е да се влеят свежи пари в дружеството, с които да се повиши качеството на предлаганите от нас медицински услуги. Контролният пакет, тоест 50 + 1% ще принадлежи на принципала – Общински съвет Казанлък: В техническо отношение задължително трябва да реализираме и проекта за изграждане на товаро-пътнически асансьор в западната част на сградата. Защото Поликлиниката е строена през 70-те години и според тогавашните разпоредби разполага само с два малки асансьора, единият от които е повреден. Нямаме асансьор за носилки, болните се свалят по стълбището, това са големи неудобства. Пък и един голям асансьор ще допринесе за развойната дейност на дружеството, за която ще бъде освободен петият етаж, като администрацията бъде свалена на партера, при хората

– Има ли логика предстоящата трансформация на дружеството от ЕООД в ООД да се нарече приватизация?

– Не, не става дума за приватизация. Ние сме общинско дружество, затова е нужно всички политически групи съветници от Общинския съвет да дадат своето съгласие за подобна трансформация. Казанлъчани трябва да бъдат уверени, че всякакви злоупотреби с общинското имущество са изключени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com