НЗОК обеща, че няма да изостави болните от миелофиброза

7238
НЗОК обеща, че няма да изостави болните от миелофиброза
Снимка: БГНЕС

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) обеща, че ще заплаща лекарството Jakavi (Ruxolitinib), което е необходим на болните от миелофиброза.

От НЗОК са провели няколко кръга преговори с Novartis Europharm Limited, която е притежател на разрешението за употреба на лекарството Jakavi (Ruxolitinib), което освен това е включено и в Приложение 2 на Позитивния лекарствен списък, съобщават от Касата.

НЗОК излъга болните от миелофиброза, остави ги без лечение

Нагла лъжа и прах в очите се оказа се оказа „обещанието” на НЗОК, че ще вземе присърце съдбата на болните от миелофиброза и...

Обяснението им идва в отговор на писмо на Елена Дянкова, която обвини НЗОК, че не е изпълнила ангажимента си към пациентите с тази болест.

От Касата посочва също, че е изготвен проект на допълнение на необходимите текстове в съответната клинична пътека/процедура, по която лекарственият продукт ще бъде назначаван и заплащан. Финалният разговор от тези преговори е проведен на 5 ноември с Иванка Кръстева, подуправител на НЗОК. Постигнати са договорености за предоставяне на допълнителни документи, необходими за подписване на договор и НЗОК гарантира, че ще заплаща лекарствения продукт Jakavi (Ruxolitinib).

У нас страдащите от това заболяване са около 50 души. Миелофиброзата е злокачествено заболяване на костния мозък, което може да се развие в тежка форма на левкемия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване