Община Бургас финансира 6 клуба за хора с увреждания

280930
Община Бургас финансира 6 клуба за хора с увреждания

Хора с увреждания протестираха пред парламента

Над 20 души в инвалидни колички протестираха пред парламента днес, предаде „Фокус”. Протестът е по повод 5 май – Межд...

Община Бургас отпуска по 3000 лева за 6 клуба за хора с увреждания, като сумата е еднаква за всички, съобщи Фокус.

За бургаския спортен клуб „Джавелин”, който работи с хора с увреждания, субсидията е завишена с още 3000 лева за закупуването на лежанка за вдигане на тежести и за кантар.

„По искане на община Бургас в бюджета на отдел „Спорт” е включено и отпускане на средства за закупуване на нова лежанка за хората с увреждания, които тренират вдигане на тежести, както и кантар . Бургаският отбор е един от водещите в дисциплините по вдигане на тежести и лека атлетика”, добави Веселина Деведжиева, началник отдел „Спорт” към община Бургас.

По думите й, от две години общината подпомага с финансови средства спортен клуб „Джавелин”, който работи с хора с увреждания. За първа година обаче градът ни ще има представителен отбор за хора с увреждания по баскетбол със специални колички. „Това е дисциплина, която навлиза много бързо в параолимпийските спортове”, в к-с „Меден рудник””, каза Деведжиева.

Днес отборът ще се представи за първи път пред журналисти и публика от 10.00 часа в спортна зала „Никола Станчев” в к-с „Меден рудник” в параолимпийските спортове в к-с „Меден рудник”. Тогава отборът ще направи демонстративна тренировка, за да покаже как се играе баскетбол в количка. Ще има официален представител от Българската параолимпийска асоциация, който ще е официален гост. На демонстративната среща са поканени и спортисти от Варна. Част от количките са дарение от параолимпийската асоциация. Бургаският отбор по баскетбол ще вземе участие както във вътрешни, така и в международни прояви. Спортистите в клуб „Джавелин” са профилирани в няколко вида спорт- лека атлетика, баскетбол, плуване, вдигане на тежести.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com