От месеци в "Пирогов" няма клинични пътеки в някои отделения

2348
От месеци в "Пирогов" няма клинични пътеки в някои отделения
Снимка: БГНЕС

Три месеца "Пирогов" работи надлимитно. От няколко месеца в някои отделения няма клинични пътеки. Не ме е срам да говоря за пари, реформа се прави с пари, медицина се прави с пари. Крайно време е в тази мелачка, която продължава вече 15 години, някой да сложи черта и да каже това струва толкова. Това заяви по време на пресконференцията в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” директорът на лечебното заведение проф. Стоян Миланов.

Проф. Миланов уточни, че не иска оставки, но иска промени.  Той настоява парите за спешната помощ да бъдат превеждани авансово.

По думите му той е бил поставен под натиск да подпише договора с НЗОК, който бил над 2 хил. страници, "изпълнени с неясноти и единственото вярно нещо там е името ми". Проф. Миланов уточни, че "не иска оставки, а влизане в час."

"Пирогов" не подписа договора си с Касата, бил обиден

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” не подписа своя договор с РЗОК-София. Ръководството на лечебното заведение смята условията в дого...

До ефективни протести няма да се стигне, тъй като "пациентите са ни най-важни.", добави той, цитиран от bTV.

По-рано Страшимир Генев от Здравната каса заяви, че  в НЗОК не е постъпило писмено устно възражение по клаузата на договора с болница "Пирогов". Генев заяви, че е информиран единствено относно изказването от страна на говорителя на болницата, в което се казва, че условията в договора са "обидни".

Страшимир Генев обясни, че Националният рамков договор продължава своето действие поради неподписването на нов договор от страна на Бълграски лекарски съюз (БЛС). 

Съгласно решение на от 29 март 2016 г., в 30-дневен срок от публикуваното му, лечебните заведения подават заявления и кандидатстват за сключване на договор. От "Пирогов" не са сключили такъв договор, но въпреки това от Наздорния съвет на НЗОК  е взето решение за авансово отпускане на средства.

"Кои и защо са обидени ние не знаем", уточни Генев.

Започва ремонт на част от детските клиники в Пирогов

Стартира ремонт на част от детските клиники в „Пирогов” със средства от Министерство на здравеопазването. Принципалът отпус...

Репортаж на БНТ показа, че в болницата няма напрежение и проблемът е по-скоро административен.

Генев увери, че болницата ще получи парите си за м. април. По думите му до момент  99% от лечебните заведения в страната са сключили договори с  НЗОК: "Работата на НЗОК се основава на 2 принципа – партньорство и коректност и когато има проблем той може да се дискутира и не е необходимо да има ескцесивни действия. Пирогов е единствената болница, която е заявила, че няма да сключи договор, поради неясни причини."

Вчера, 30 май, от Надзорния съвет на НЗОК са извършили спешна среща със столичната ЗОК, дискутирани са проблемите търсени са намерени са решения, колеги от централно управление работят и помагат. Търсят се бързи и ефективни решения за тези проблеми, които са възникнали на място, увери още Генев.

Припомняме, че вчера стана ясно,  че УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” не подписала своя договор с РЗОК-София. Ръководството на лечебното заведение смята условията в договора за обидни за институцията.

"Работещите в „Пирогов” още не са получили заплатите си за месец април, което е свързано с непревеждането на средствата, заработени от служителите на лечебното заведение за месец април 2016 година", заявиха от ръководството на „Пирогов”. „Пирогов” остава без заплати към момента, тъй като НЗОК не е превела парите, заработени от спешната болница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване