Пациенти, граждани и лекари протестираха пред онкоцентъра в Шумен

8212
Пациенти, граждани и лекари протестираха пред онкоцентъра в Шумен

Пациенти, граждани и работещи в Комплексния онкологичен център в Шумен излязоха на протест в защита на лечебното заведение, съобщава Дарик нюз. Събралите се пред новата сграда на Центъра за лъчетерапия изразиха несъгласието си с предвижданото от здравното министерство сливане на центъра с местната многопрофилна болница. Протестиращите категорично заявиха, че искат КОЦ-Шумен да продължи да бъде самостоятелно лечебно заведение.

В знак на протест, работещите в центъра бяха поставили и синя лента на реверите си. Всички те заявиха, че ще продължат действията си в защита на КОЦ-Шумен.

Ще има протест в подкрепа на онкологичния център в Шумен

Граждански протест в подкрепа на Комплексния онкологичен център в Шумен ще се състои утре. От 12:00 ч. жители на Шумен и региона ще се ...

„На тези, които не познават достатъчно добре онкологичната помощ, но с лекота коментират, ремонтират и реформират бихме казали, че е безкрайно неудачно да се унищожава структура, която е ефективна и работи много добре", заяви един от специалистите в центъра д-р Свилен Арнаудов. По думите му, в България всяка година се регистрират около 37 000 нови раковоболни и предлаганите законови промени и премахването на онкоцентровете биха довели до сериозни затруднение в лечението на тези пациенти.

„Призовавам всички, ако трябва да затворим и пътища, но никога да не позволяваме онкоцентъра да бъде затворен", каза един от протестиращите граждани Янко Соколов.

По време на протеста думата взе и зам.-кметът по здравеопазване на Шумен Седат Кадир, който изрази подкрепата на общинската администрация към Центъра и пациентите, които желаят той да бъде запазен. Кадир допълни, че кметския екип и местния парламент продължават работата си и по идеята за преструктурирането на КОЦ-Шумен в Специализирана онкологична болница.

Протестиращи граждани и пациенти са организирали и подписка в защита на шуменския онкоцентър, в която са се включили около 2 000 души. Тя ще бъде изпратена на Министерски съвет, Народното събрание и Министерство на здравеопазването.

Протестът срещу задължителните ваксини събра около 50 родители с деца в Пловдив

Над 14 000 души има във фейсбук групата "За и против задължителните ваксини", днес около 50 родители с малки деца протестираха в Пловди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com