X
 
 

Пациентските организации свалиха доверието си от шефа на Здравната каса

1353 1
Пациентските организации свалиха доверието си от шефа на Здравната каса
Снимка: БГНЕС
Пациентските организации взехме решение и сваляме своето доверие от управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Дечо Дечев заради експериментиране с живота и здравето на пациентите. Това съобщи Пенка Георгиева, член на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца в чужбина.

„В момента Фондът, управлението на държавата, тръгва в посока белодробните трансплантации. Същото предупреждавахме преди една година за белодробните трансплантации. Онзи ден умряха трима пациенти, точно в Световния ден на донорството", заяви Георгиева пред bTV.

Близо половин милиард повече в бюджета на НЗОК за 2019 г.

Близо половин милиард лева допълнително за здраве ще има през следващата година. Това е записано в проекта на бюджет на Здравната каса,...

"Сега ще умрат три деца и трябва ли техните близки да отидат при премиера, и той да разпореди проверка, за да се види това безумие, тази безотговорност от страна на д-р Дечев. Аз лично съм го предупредила, това не е разговор зад гърба му”, допълни тя.

По думите ѝ в Касата в момента няма експертен потенциал.

"Когато има Обществен съвет, в него участва елитът на българското детско здравеопазване, той е изтласкан заедно с представители на медиите, на неправителствените организации, защото сме неудобни", каза още Пенка Георгиева.

Според нея всеки директор в последните години си отива незнайно защо, когато има дете, нуждаещо се от трансплантация в чужбина.

Над 13 млн. лв. има да взема "Аджибадем" от Здравната каса

Над 13 млн. лв. има да взема „Аджибадем Сити Клиник“ ЕАД от Столичната здравно-осигурителна каса по оказани услуги над опре...

"В момента имаме такова дете. То е на 3 години. Водещ професор, детски хирург е дал положително становище за чужбина, но въпреки това националният консултант го спира. Този Обществен съвет е неудобен, аз съм неудобна в момента, защото съобщавам тези неща”, заяви тя.

По-рано днес Надзорният съвет на НЗОК одобри окончателно проектобюджета на обществения фонд за следващата година с пълен консенсус. Бюджетът е с 490 милиона лева повече от тазгодишния.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители